1. Sony-patent wijst op VR-bril voor PlayStation 5

Sony-patent wijst op VR-bril voor PlayStation 5

Vernieuwde versie van het bestaande design

Sony heeft een patent aangevraagd wat betrekking lijkt te hebben op een nieuwe PlayStation VR-headset.

Het patent werd in februari al aangevraagd, maar is nu pas openbaar gemaakt. Op de afbeelding zien we een nieuwe versie van de PSVR-headset met twee camera's op de voorkant en één op de achterkant. Daarnaast is er een camera te zien die is geplaatst op een PlayStation Move-achtige-controller.

PSVR V2

Naast een hele hoop camera's bevat de headset een aantal LED-verlichtingen en microfoon. Wellicht het meest interessante van dit patent is de mogelijkheid om de headset volledig draadloos te besturen. De headset registreert de bewegingen van de gebruiker met Bluetooth. Als dit inderdaad het geval is, betekent dit dat de headset een eigen accu heeft.

Het laatste interessante detail dat we uit dit patent kunnen opmaken is dat de vernieuwde PSVR de mogelijkheid biedt om de bril transparant te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de twee camera's op de voorkant van het apparaat. De speler kijkt als het ware door deze twee camera's heen, wat het dus 'transparant' maakt.

Sony heeft eerder beloofd dat de huidige PSVR ook wordt ondersteund op de PlayStation 5, maar dit weerhoudt de techgigant er natuurlijk niet van om het apparaat een flinke upgrade te geven. Door de twee camera's apart van elkaar te laten functioneren en ze te laten overlappen, kan er een augmented reality-effect worden gecreëerd.

Sony is druk bezig met het uitgeven van nieuwe informatie deze week. Eerder liet het bedrijf weten dat de PlayStation 5 in officieel in 2020 wordt gelanceerd en dat de PS5 een CPU met acht cores en zestien threads krijgt. Veel PlayStation 5 nieuws dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Lijkt op de Vive
  • vet haal ik
  • 2020 en 2021 wordt een mooi gamejaar!
  • @shu-shu Wat komt er in 2021 uit dan ;)?
  • @Jorn6810

    Ik verwacht de eerste grote third-party games.
  • @gertjun Haha nee ik snap het hoor, maar in principe kennen we die games (nog) niet. Ben ook erg benieuwd naar hoe 'groot' de stap naar de volgende gen zal zijn :)!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren