1. Sony: Playstation 5 verbruikt minder energie dan zijn voorganger

Sony: Playstation 5 verbruikt minder energie dan zijn voorganger

'Game-industrie wil bijdragen aan plannen tegen klimaatsverandering'

Sony heeft gezegd dat de PlayStation 5 minder energie gaat verbruiken dan de PlayStation 4.

Jim Ryan, baas van Sony Interactive Entertainment, heeft in een PlayStation Blog laten weten dat de volgende generatie PlayStation relatief minder energie gaat verbruiken. Ryan zegt dat Sony verwacht dat de stand-by-modus ongeveer 0.5W gaat kosten. "Wanneer een miljoen spelers hiervan gebruik maken, scheelt dat het equivalent van het gemiddelde stroomgebruik van duizend Amerikaanse huishouden", stelt Ryan.

Deze onthulling werd gedaan in teken van Playing for the Planet, een alliantie die is geïntroduceerd in samenwerking met de klimaattop van de Verenigde Naties. Volgens Ryan is het belangrijk voor Sony dat de game-industrie een steentje bijdraagt aan Playing for the Planet.

Verder vertelt Ryan dat de stroombesparingstand van de PlayStation 4 een grote impact heeft gehad op het energieverbruik. "We schatten dat er ongeveer zestien ton aan koolstofemissies door deze functie zijn ontweken en dit kan over de aankomende tien jaar oplopen tot maar liefst 29 ton", verklaart Ryan. Eerder gaf Ryan al eens aan dat Sony bezig is met het ontwikkelen van vr-applicaties die spelers alert maken op klimaatsveranderingen. Deze applicaties worden ontwikkeld in samenwerking met klimaatexperts.

Hier lees je alle geruchten en feiten over de PlayStation 5 tot nu toe.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Nou, dan kan je de volgende 'onthulling' van de Xbox Scarlett ook wel bedenken!

  Maar natuurlijk altijd mooi dat hier ook op wordt gelet.
 • Zeker dat de vertaling klopt ? 0.5 watt is wel heel weinig voor het weergeven van gameplay. Zelfs de nieuwe switch docked heeft 6-8 watt nodig bij zware games ( Funfact: wat evenveel is dan de standby modus van de launch PS4 ). Lijkt me meer dat ze het hebben over een standby modus. Anders is de PS5 net zo goed een handheld met 30+ aan batterylife.

  PSBLOG: the possibility to suspend gameplay with much lower power consumption than PS4 (which we estimate can be achieved at around 0.5 W).

  Om eerlijk te zijn is dit *geweldige* bericht van Sony een dikke PR gelul. Ondertussen gebruiken ze hele vieze fabrieken in China en waar mensen ook nog is uitgebuit worden. Persoonlijk zal ik niet van de 0.5 watt modus gebruik maken. Ik trek namelijk de strekker eruit na het uitzetten van me console en dat gebruikt 0.0.
 • @ShadowhunterrX Je hebt helemaal gelijk, het gaat inderdaad over de stand-by-modus. ik heb het aangepast, thanks! :)
 • Op zich prima dat men hier aan denkt maar het is nu niet bepaald een reden voor mij om dan juist die console te kiezen. Hij gaat er toch wel komen maar of ie nou wat meer of minder gebruikt is me om het even. Als het ding maar enigszins stil is tijdens zware games en gewoon presteert.
 • @xevulutionx Ja met name dat geluid, mijn PS4 pro stijgt bijna op wanneer ik bepaalde games opstart.
 • @Robskeee

  Stofvrij maken, dan heb je er minder last van.
 • @CyberFl
  Dat werkt ook echt maar minimaal, althans bij mijzelf.
 • @AWESOMEDUDE3
  idem ook geen oplossing voor mij. Enige wat heel klein beetje werkt is meer koeling te forceren. Ik heb de console maar compleet uit de kast gehaald. Het probleem is er dan nog maar wel minder erg.
 • @CyberFl

  Dit inderdaad.

  Ik heb zelf nog steeds de og ps4. Alleen bij opstarten hoor ik hem maar daarna is hij muisstil.
 • @Meta_coola

  Ik heb de PS4 pro, bij momenten zeer stil (borderlands 3) maar bij sommige games echt enorm luidruchtig. Dan beetje stofvrij gemaakt, en had er minder last van.
 • @Robskeee Ik heb precies hetzelfde probleem. Het is zo erg dat het me zelfs heeft gestopt soms met gamen, met name in de zomer leek het erger. Ook al knalde ik een headset op met hoog volume nog hoorde ik m blazen als een malle. Echter ik heb de pro direct bij launch gekocht en heb wel eens begrepen dat de latere varianten veel minder last hiervan hadden.
 • @Robskeee

  Keertje schoonmaken misschien?
 • @Robskeee

  Van die soort tafel pootjes eronder zetten (kleine rubberen) scheelt een hoop in geluid heb ik ook bij mijn pro gedaan
 • @BiohazardJP Goeie tip thanks!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren