1. Sony: 'PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst'

Sony: 'PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst'

Coronavirus heeft vooralsnog geen invloed op de productie

De prijs van de PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst van alle consoles op de markt, zo claimt Sony's Jim Ryan.

Dat meldt de CEO van Sony Interactive Entertainment in een interview met GamesIndustry.biz. "Ik denk dat ik de prijs het beste zo kan omschrijven: we zullen de best mogelijke prijs die bij de waarde van de console past gebruiken. Ik bedoel daarmee niet per se de laagste prijs. Waarde is een combinatie van meerdere elementen. Het betekent games, het aantal games, de diepgang van de games, de variatie in games, de kwaliteit van games, de prijs van games... al deze elementen en hoe ze samenvallen met de features van de console."

Ryan meldt in een interview met CNET daarnaast dat het coronavirus vooralsnog geen invloed heeft op de productie van de PlayStation 5 en diens games. "We lopen absoluut op schema. We gaan deze feestdagen lanceren en krijgen een wereldwijde lancering." Hoewel hij niet uitsluit dat er rond de lancering een tekort is aan PS5-consoles, verwacht hij dat deze tekorten niet verschillen van andere consolelanceringen.

Tot slot meldt Ryan dat er geen plannen zijn om games van Sony zelf cross-generation te maken. "We hebben altijd gezegd dat we in generaties geloven. We denken dat als je al die stappen zetten om een next-gen console te maken, het ook de features en voordelen moet bevatten die de vorige generatie niet heeft. Mensen moeten dan ook games maken die het meeste uit die nieuwe features halen." Dit staat in contrast met de strategie van Microsoft. Het bedrijf heeft eerder aangekondigd dat alle Xbox Series X-games van het bedrijf de eerste paar jaar speelbaar worden op zowel de Series X als de Xbox One X.

Gisteren kondigde Sony een PlayStation 5-event aan voor aanstaande donderdag om 22:00 uur Nederlandse tijd. Hoewel het nog niet precies duidelijk is wat daar allemaal wordt getoond, wordt verwacht dat in de livestream van pakweg een uur een onbekend aantal PlayStation 5-games worden getoond. Het bedrijf is van plan om daarna meerdere soortgelijke uitzendingen te houden met nog meer informatie.

ps5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat de console niet het goedkoopst gaat worden, daar ging ik al van uit.
 • 500 € als maximum prijs kan ik mee leven. Tuurlijk zie ik hem het liefst voor 350€ in de winkel liggen maar we moetrealistisch blijven. Mijn gut feeling zegt nog steeds dat 450€ de prijs gaat zijn.


  Ik ben overigens blij dat Sony en MS beide een andere strategie hebben voor de komende generatie. Variatie is goed.
 • @Meta_coola

  €499 of €500 zal voor sommige mensen echt een No Go zijn. Denk ook dat ze daar wel iets onder gaan zitten.
 • @RiRi

  Ik hoop het, maar denk zelf nog steeds dat de ps5 499 a 549 gaat kosten. Echter hoop ik dat ik fout zit.
 • @RiRi

  Jammer voor die mensen. Ik denk 599 en dat is zoiets gewoon waard. Anders lekker ps4 blijven spelen.
 • Nee natuurlijk niet. Het gaat gewoon 500 euro worden en de XSX gaat rond 400 euro zijn. Daarom zullen veel mensen die niet meer als FIFA, F1 of CoD spelen voor de XSX kiezen. Krachtiger en goedkoper, net als de PS4 vorige gen was.
 • @CerandoX.nl

  In Europa is de Playstation sowieso het populairst.
 • @CerandoX.nl
  90% van de casual spelers die niet geïnteresseerd is in Specs die nu bij PS zitten blijven daar zeker weten
 • @RiRi
  Ze zijn niet geintresseerd in specs, maar wel in prijs/performance. Als je hoort dat de XSX straks misschien goedkoper is en krachtiger, dan zou het zo kunnen zijn dat er eerder voor een Xbox wordt gekozen dan een PlayStation. Nu heeft Sony met PlayStation wel een sterker merk dan Microsoft met Xbox, maar je weet niet hoe dit gaat lopen. De Xbox 360 verkocht ook veel beter dan de PS3, maar aan het eind van de generatie wist Sony door prijsverlagingen toch nog ietstje meer te verkopen. Niet iedereen is merkvast.
 • Maar wel telefoons aan 1400 euro kopen. 🤣
 • @TommieNL

  Wie Sony?
 • @DefenseForceNL

  Ja die kopen telefoons.
 • @TommieNL

  Top hoop ook hun eigen merk dan ;)
 • @DefenseForceNL

  Hoop het wel voor ze, zou raar zijn als het appels zouden zijn :p
 • @TommieNL

  Dit dus. Als mensen geen 600 over hebben voor zo'n mooi stukje hardware, zoek een andere hobby.
 • Wat staan er voor topic op het forum trouwens?

  Zou maar even gaan kijken @redactie!!

  Penis enlargement Creme???
 • @TommieNL

  Misschien een adblock aanschaffen? Bedankt om je browsegeschiedenis te delen! :')

  Edit: was een grapje. Ik zie 't ook staan nu! Hahahahaha! :D

  Het staat ondertussen volgespamd zelfs. Nummers uit Zuid-Afrika en reclame over Gold Nuggets! Wat is hier aan de hand?! :D
 • @Mister Frowdo

  Nooit gedacht dat Chiefelives dit zou flikken.
 • @Don Carpaccio

  Hij zei wel dat de site al een tijdje naar de kloten was, maar dit had ik niet verwacht van hem! Nou breekt m'n klomp!
 • @Mister Frowdo

  Dat nam hij dan te letterlijk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren