1. Sony: 'Pre-orders PlayStation 5 hadden soepeler gekund'

Sony: 'Pre-orders PlayStation 5 hadden soepeler gekund'

Meer consoles beschikbaar in de komende dagen

Op Twitter biedt Sony haar excuses aan voor hoe de pre-orders van de PlayStation 5 zijn verlopen.

"Laten we eerlijk zijn: PS5 pre-orders hadden veel soepeler gekund" zegt het bedrijf. "We bieden daar onze oprechte excuses voor aan.

In de komende paar dagen stellen we meer PS5-consoles beschikbaar om te pre-orderen - winkels zullen meer details bekendmaken. En meer consoles worden gedurende dit najaar beschikbaar gesteld."

Sony refereert daarmee naar het feit dat de console plotseling te koop was bij verschillende winkels na de afgelopen PlayStation 5 Showcase, ondanks dat het bedrijf aangaf dat de pre-orderdatum 'geen verrassing' zou worden. Ook blijken sommige winkels te veel consoles te hebben verkocht, waardoor klanten ze mogelijk niet op lancering krijgen.

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november. De All-Digital Edition kost 399 euro en de diskversie 499 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niks dan respect voor hoe Sony hier mee omgaat.
 • @Meta_coola
  Allemachtig, slaap jij ook in een playstation pyjama of…?
 • @Prof_Nakayama

  Allemachtig wat ben jij ? Acht jaar oud?
 • @Prof_Nakayama

  Meta slaapt niet in een Sony pyjama man. Hij slaapt in een kar met hooi met een met bloed bevlekte Hoodie aan, en een hidden blade aan zijn ene en een gemodificeerde kettingzaag aan zijn andere arm, terwijl er een opgezette adelaar op zijn hoofd zit, zijn wekker 'To Zanarkant' afspeelt, en er een boek bekleed in mensenleer op zijn buik ligt omdat hij er al lezende mee in slaap gevallen is.


  Groooovvvveeeyyyy!!!

  Bedoel er niks mee Meta,weet je wel hè ;)
 • @benjaminben

  Leuk.
 • @Rahl

  Ik wilde dat ik zo gek van iets kon zijn, zoals Meta wild is van Evil Dead, Assassin's Creed en Final Fantasy. Ben ik oprecht jaloers op. Ben helaas niet makkelijk mee echt enthousiast te krijgen 😕
 • Ze hadden retailers moeten verplichten, dat ze per account een enkele pre-order konden plaatsen. Sommige sites zijn echter niet ingericht om een order te locken op een account, waarna het niet meer mogelijk is.

  In Amerika waren de retailers die zelf eerder online gingen dan de afgesproken datum.
 • ik had mijne vlot via bol. Zat net een koffietje te drinken en ik kreeg een mail van bol dat de ps5 beschikbaar was. Dan maar even besteld zonder problemen.
 • Het zou ze sieren het aantal Japanse eenheden te verlagen en verspreiden over de VS en Europa. Heb het idee dat men daar toch niet zo warm loopt voor de nieuwe consoles. Dat zou iig iets helpen.
 • Nee, echt? Sony maakt de keuze wel makkelijk voor heel veel mensen, maar ja afwachten of dat goed gaat.
 • Ben benieuwd of Nedgame nu ook misschien al eerder kan leveren als begin 2021. Aan de andere kant maakt het ook weinig uit. Alle games bij de release zijn nou niet echt aantrekkelijk.
 • @timoin
  Zij gaven begin 2021 aan, maar vervolgens staat er wel 31-03-2021 vermeld op de productpagina. Mag toch hopen dat zij eerder leveren dan dat
 • @timoin Bij Nedgames kon je al eerder een pre-order doen, heb ik gedaan. Ik zit in de 2de groep die waarschijnlijk met release z'n console krijgt. Maar met alle pre-orders die ze hebben verwachten ze pas ergens in maart weer nieuwe orders te kunnen voldoen.
 • @tielo

  Drm wacht ik gwn rustig tot maart of april, dan is de gekte wat voorbij en de meeste kinderziektes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren