1. Sony reageert op kritiek opname voice chat PlayStation 5

Sony reageert op kritiek opname voice chat PlayStation 5

Voice chat- clips zijn bedoeld voor betere online handhaving

Sony heeft gereageerd op de kritiek op automatische opname van voice chat die gepland staat voor PlayStation 5. Het bedrijf zegt dat het de feature beter uit had moeten leggen.

De kritiek volgde na de 8.00-update voor de PlayStation 4, die onder andere het party-systeem op de schop neemt. Daarbij meldde Sony dat het werkt aan een optie voor de PlayStation 5 waarbij spelers gespreksopnames kunnen delen bij het rapporteren van intimidatie.

Sony zegt nu dat het de feature 'niet duidelijk heeft gecommuniceerd' en dat het bedrijf haar excuses aanbiedt.

"Wanneer een PS5-speler een intimidatierapport moet insturen kunnen ze een voice chat-clip van 40 seconden toevoegen. 20 seconden zijn van de hoofdconversatie, en tien voor en na de selectie van de clip. Alleen de vijf meest recente minuten zijn beschikbaar om uit te selecteren."

Clips worden vervolgens opgestuurd naar het Consumer Experience-team van PlayStation, waar werknemers de clip luisteren en actie kunnen ondernemen. Sony zegt dat er geen optie is om de opname uit te schakelen, zodat 'iedereen die online speelt zich veilig voelt'.

PS5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is niet het enigste probleem. Het nieuwe party chat systeem trekt ook op geen klote. Wat een dikke fail van Sony.
 • Nieuwe manier van party aanmaken is echt een redeb om geen ps4 te kopen
 • Party chat is van een makkelijk en simpele opgave naar een onhandig slappe hap geworden. Echt heel irritant hoe het nu werkt.
 • Ik vraag me af hoe ver dit strekt met de privacy wetgeving. Je moet namelijk altijd toestemming geven voor iedere keer dat je wordt opgenomen en hebt altijd het recht dit te weigeren. Helemaal omdat dit aan derden gedeeld kan worden.

  De ontbrekende optie om het uit te kunnen schakelen kan dus nog wel eens tegen de Europese wetgeving zijn.

  Begint steeds meer een big brother gedoe te worden tegenwoordig. Mensen die met je mee mogen kijken hoe jij gamed, mensen die je afluisteren. Whats next? Een camera op je kop gericht tegen aanstootgevende gebaren?

  Online gaming is sinds de start van de huidige generatie al geen zak meer aan en ik doe het eigenlijk al niet meer sinds de dood van de Xbox360. Het zal me dus ook een worst zijn eigenlijk. Maar dat politie staat gedoe mag van mij achterwege blijven.
 • @Ramirez

  Misschien komt dat door het ouder worden? Ik ben er alvast uitgegroeid. Vroeger was winnen, levelen en de beste zijn topprioriteit! Nu verlang ik meer naar de story-based games die je vooral terugvindt bij Sony, Rockstar en CDProject.

  Maar nostalgie kan ook meespelen. Zo kijk ik wel weer eens uit naar de nieuwste Call of Duty. Voor de singleplayer en de zombies. De multiplayer ga ik minder competitief beleven. Dat laat ik over aan de pubers en kleine kindjes.
 • @Don Carpaccio

  Ja het ouder worden en daardoor de competitieve interesse verliezen herken ik me wel in.

  Ik ben ook meer van de singleplayer games geworden. Eigenlijk was ik dat altijd al pre Xbox 360. Al kan ik een goede co op ook nog wel waarderen.

  Online multiplayer mogen ze van mij wel afschaffen als het de Sony way gaat iig. Natuurlijk keur ik toxic gedrag online niet goed maar als we ook nog eens steeds maar weer gecontroleerd worden door de Sony FBI dan laat maar.

  Gamers moeten ook tegen een stootje kunnen en soms wordt er een beetje gescholden. Nou big deal zeg. Alsof ze je door de headset heen kunnen bijten. Gewoon MUTE en door….
 • @Don Carpaccio
  Jou laatste zin triggert me eigenlijk om te reageren. Ben het verder volledig eens met je bericht maar om nou iedereen die multiplayer speelt af te serveren als pubers en kleine kindjes is ook wel weer erg overdreven.

  Nagenoeg iedereen koopt Call of Duty voor de multiplayer met Warzone is dat nog meer geworden. Nou moet wel een multiplayer goed zijn wil ik er echt van genieten dat is namelijk in voorgaande jaren wel eens anders geweest. Maar met de laatste Call of Duty vind ik dat ze echt een goede en gebalanceerde multiplayer hebben neergezet die zowel voor jong als oud goed te volgen is. Het heeft ze ook weer veel streamers opgeleverd die er eerst niet waren. MW is voor mij ook de eerste Call of Duty sinds jaren die ik echt weer grijs speel. Voor mij zou ik zeggen de Call of Duty van een aantal jaren geleden ja die waren echt voor pubers en kleine kindjes maar MW en hopelijk ook Cold War zijn echt weer CoD van hoog niveau.

  Verder ben ik het met je eens dat mijn interesse vaak ook meer de kant op gaat zoals een goede Assassins Creed en Zelda: Breath of the Wild. Heerlijk om even rustig in een game te zitten die je aanpast aan jou eigen tempo waardoor gamen ook echt rustgevend kan zijn.
 • @Snafu9
  Ik vind games als BotW echt super tof, maar ik ben toch wel meer van de snelle potjes online. Zo heb ik overwatch super lang tof gevonden (voornamelijk omdat de game draait om samenwerken) en speel ik ook graag destiny. Ik game dus liever online. Het praten met vrienden via de headset en met hen anderen proberen in te maken vind ik echt geweldig. De "schreeuwende pubers en kindjes" moet je gewoon negeren. Lekker belangrijk als je een keer verliest.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren