1. Sony besluit ook niet naar GDC 2020 te gaan vanwege coronavirus

Sony besluit ook niet naar GDC 2020 te gaan vanwege coronavirus

Ook Facebook bedankt voor het evenement

Sony heeft besloten vanwege het coronavirus ook niet aanwezig te zijn op de Game Developers Conference 2020.

Gisteren bleek al dat Sony PAX East overslaat, dat volgende week gehouden wordt. Daar zou het bedrijf diverse PS4-games speelbaar aanbieden. Op GDC 2020, dat voor mensen die in de game-industrie werkzaam zijn bedoeld is, zou het bedrijf diverse panels en workshops houden.

Sony meldt aan GamesIndustry.biz: "We hebben de moeilijke beslissing gemaakt om onze deelname aan de Game Developers Conference te annuleren vanwege aanhoudende zorgen gerelateerd aan COVID-19 (ook bekend als het coronavirus). We zien dit als de beste optie gerelateerd aan de situatie gerelateerd aan het virus, en de reisrestricties veranderen dagelijks. We vinden het jammer om onze deelname te moeten annuleren, maar de gezondheid en veiligheid van onze globale werknemers is het belangrijkste. We kijken er naar uit om in de toekomst mee te doen aan GDC."

Sony is niet de enige die GDC 2020, dat van 16 tot en met 20 maart wordt gehouden in San Francisco, overslaat vanwege het coronavirus; ook Facebook is niet aanwezig.

PlayStation

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik dacht eerst dat het virus geen serieuze bedreiging zou vormen voor de nieuwe consoles (PlayStation én Xbox), maar begin nu ook wel te vrezen voor de releasedatum. Als het uitgebreid doordachte marketingtraject door dit soort beslissingen steeds vooruit wordt geschoven, dan kan het echt wel 2021 gaan worden, nog afgezien of de productie wel of niet op schema loopt.
 • En net zoals bij de pax is dit heel heel erg begrijpelijk.
 • @Meta_coola

  Dat is het niet. Want als het carona virus echt een gevaar zou zijn. Hadden de organisaties van zowel de GDC als Pax east de shows geannuleerd. Dit is niet gebeurd. Dus Sony had gewoon op beide shows aanwezig moeten zijn.
 • @smaakmaker

  Nou ja moeten is een groot woord. Dat bepalen ze nog altijd zelf.

  En aangezien het corona virus al voor duizenden sterfgevallen heeft gezorgd is dit niet geen kleine ie beslissing.

  En ik weet zeker dat ze het zelf ook niet leuk vinden en veel liever aanwezig zijn.

  Maar goed, deze keuze bepalen ze ook zelf. Dus pech. Maar die 100 evenementen waar ze aanwezig zijn dit jaar slinkt behoorlijk in zo.
 • @TommieNL

  Maar als beide evenementen een gevaar waren voor de volksgezondheid dan hadden de organisatoren de events toch echt zelf wel gecanceld.
 • @smaakmaker tis niet zo dat er veel aziatische bedrijven aanwezig gaan zijn toch?
 • @Jowy

  Klopt maar Sony heeft toch ook genoeg medewerkers buiten Azië die ze daar kunnen inzetten.
 • @smaakmaker
  Maar dat vergt een heel herorganisatie.. het is een Japans bedrijf. Btw, Oculus zal ook niet aanwezig zijn voor dezelfde reden..
 • @Jowy

  Ja maar nu laat je mensen denken als je zoveel shows afzegt. De 3e in een jaar dat er intern het rotzooit. Want geen GDC geen E3, geen Pax east. Wil Sony nu overal weg blijven.
 • @smaakmaker ze zullen aanwezig zijn op tgs 🙂
 • @smaakmaker Als je het zo'n onzin en aanstellerij vindt allemaal, hoe verklaar jij dat de Mobile World congress is afgelast dit jaar?

  Dus zo lang de organisaties het zelf niet aflassen, dan stellen de bedrijven zich dus aan?
 • @Snake_NL die kan afgelast zijn. Maar waarom gaan de GDC en ook Pax East wel gewoon door?

  Denk je niet dat wanneer het echt zo gezondheidsrisico's met zich mee bracht als Sony hier zegt dat de organisaties van zowel de GDC als Pax east de shows niet geannuleerd zouden hebben. Ik denk van wel.

  En hoe gaat Sony de Ps5 live onthullen zal toch ook een keer moeten gebeuren. Of gaan ze dat in een grote state of play doen? Ik denk het laatste.
 • @smaakmaker mssn live streaming onthulling?
 • @Jowy dat zou kunnen
 • @smaakmaker Ten eerste kost het geld, ten tweede waren er heel veel bedrijven die MWC al skipte, waardoor het voor de organisatie niet anders meer kon, ten derde verschillende organisaties die dit organiseren. Er is namelijk geen verbod op evenement in de wereld op dit moment.

  ''Denk je niet dat wanneer het echt zo gezondheidsrisico's met zich mee bracht als Sony hier zegt dat de organisaties van zowel de GDC als Pax east de shows niet geannuleerd zouden hebben. Ik denk van wel."

  Volg je het nieuws wel?
 • Jeetje, straks besluiten ze nog om niet naar de E3 te gaan!!? ;-) ;-) ;-)
 • @Rahl
  Straks besluiten ze hierdoor om wél naar E3 te gaan! :P
 • @That Mr Awesome

  Haha zal een stunt zijn. Alleen dan gaat er een dag nachtrust aan 😋
 • Overal waar mensen uit de hele wereld samen komen is er een verhoogde kans op besmetting. Alles waar Sony naartoe had kunnen gaan kan je met video oplossen en het gaat uiteindelijk om spelletjes, niet iets wereldschokkends.
  Ik heb dan ook respect voor ieder bedrijf die de push van commercie niet boven de gezondheid van zijn werknemers stelt.
 • @tielo
  Helemaal mee eens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren