1. PS5-presentatie uitgesteld wegens Black Lives Matter-protesten

PS5-presentatie uitgesteld wegens Black Lives Matter-protesten

'We denken dat nu niet de juiste tijd is voor een feest'

Sony stelt het PlayStation 5-evenement dat deze week gepland stond uit wegens de Black Lives Matters-protesten.

"Hoewel we begrijpen dat gamers over de hele wereld enthousiast zijn om PS5-games te zien, denken we dat het nu niet de juiste tijd is voor een feest", zegt Sony op Twitter. "Voor nu nemen we een stap terug en laten we belangrijke stemmen gehoord worden."

Daarmee verwijst Sony naar de Black Lives Matters-protesten die in grote Amerikaanse steden plaatsvinden. Daarbij protesteren demonstranten tegen racisme in de Verenigde Staten en ontstaan op sommige plaatsen rellen.

Eerder vandaag liet Electronic Arts weten de NHL 21-trailer uit te stellen uit solidariteit. Volgens geruchten wordt ook de aankondiging van de aankomende Star Wars-game Project Maverick wordt uitgesteld. Mogelijk volgt nog meer uitstel van geplande presentaties.

De presentatie stond gepland voor donderdagavond. Een nieuwe datum is nog niet aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit was van mijlen ver zien aan te komen. De gamer in mij is teleurgesteld maar ik begrijp deze keuze 100%
 • Ik snap dat mensen demonstrates willen voeren geen probleem mee want dit kan niet wat er gebeurt is

  Maar waarom moeten die idioten gelijk lopen relschoppen en de boel vernielen en zichzelf in slecht daglicht zetten. En niet gewoon op een fatsoenlijke manier demonstrates voeren . Ik vind ook dat die relschoppers hard moeten worden aangepakt.
 • @smaakmaker

  Wilde woede, dan ga je jammer genoeg niet tactisch te werk. Ik keur het ook af en van mij mogen ze gelijk met rubberen kogels bewerkt worden ( behalve als ze antifa of kkk (de tegen protesters ) zijn dan mag de andere soort gebruikt worden )
 • @Meta_coola

  Ja wilde woede ik vind die relschoppers moeten ook keihard worden aangepakt. Want dat zijn van die gasten die juist dit soort momenten aanpakken om zich als idioten te gedragen.
 • @smaakmaker

  Het overgrote deel gedraagt zich gewoon, maar helaas heb je er altijd weer rotte appels tussen zitten. Je zou het kunnen vergelijken met voetbalfans en hooligans.
 • @Shuckles

  Klopt en die rotte appels moeten er worden uitgepakt en flinke gevangenisstraf krijgen. Ik vind demonstreren ieders goed recht. Maar wel op een fatsoenlijke manier.
 • @smaakmaker

  Helemaal met je eens, ik kan hier een hele discussie gaan voeren (waar ik geen zin in heb), maar dit hele gedoe slaat nergens op en streeft zijn doel voorbij.
 • Jammer maar begrijpelijk.
 • Jammer. Er is tegenwoordig zoveel gaande…
 • Weeral iets waar we in isolatie een beetje op hadden gehoopt dat nu uitgesteld is. Jammer, maar te begrijpen, zeker?

  Ik snap enkel de massa niet die het plunderen etc. goedkeurt, waaronder ook veel ivoren toren-celebreties met een kast van een villa. Ronduit hypocriet. Ik verdedig #BlackLivesMatter en elke vorm van onrecht in deze wereld maar geweld is nooit te verantwoorden, ook niet van diegenen die zich nu aangesproken voelen door de tragische gebeurtenissen die al jaren aanwakkeren in het Trumpiaans koninkrijk. Ik verwijs hiermee naar de gemaskerde plunderaars die kieskeurig een Apple winkel leegroven en een blank koppel met planken in elkaar slaan in een winkel, terwijl ze de boel kort en klein slaan. Die mensen zijn even erg als de corrupte politieman in spe.

  De verdeeldheid en het extremisme wakkeren langs beide kanten alleen maar meer op nu. De familie van Floyd en de omgeving waar hij verbleef weet tenminste wel hoe ze moeten protesteren zonder gezichtsverlies.

  Sorry voor de politieke boodschap, maar een worst heeft twee kanten. Mensen moeten zelf niet achterlijk doen. Even voor de duidelijkheid: ik ben aangedaan door de gebeurtenissen, maar ik kan gewoon niet tegen onrecht en hypocrisie ten top als ik het zie. Sociale media zoals Facebook en Instagram zijn ook een gevaarlijk lopend vuurtje in dit soort situaties als het gaat om rellen aan te wakkeren. Vergif!
 • @Mister Frowdo niet alleen social media. Ook de mainstream media gebruikt bewoordingen en laat dingen zien die de zaak alleen maar meer op scherp zetten. Schandalig vind ik dat.
 • @obi-twan kenobi

  De media is inderdaad ook schuldig aan die rellen. Ze leven voor het conflict en zijn nu vast en zeker bezig met het stimuleren van een burgeroorlog… en de corona-crisis is precies ook al vergeten!
 • Lol sony, epic fail
 • @Tuvok1980
  Schaam je
 • @Jowy

  Meest wrange is als MS zou zeggen we verzetten event X naar een latere datum dan zou tuvokje zeggen dat MS goed werk verricht en zou Sony dan gezegd hebben fuck it wij gaan gewoon door dan zou tuvokje zeggen epic fail Sony.  Ik weet dat ik vaak hard bash op EA maar ik heb niks meer dan lof over het verzetten van hun Reveal events.
 • @Jowy

  Waarom, is niet omdat wat rellieschoppers de boel op stelten zetten, dat andere niet naar een livestream kunnen kijken, dit is gewoon gedaan uit eigenbelang, en als xbox dit zou doen geef ik net dezelfde commentaar.w
  De wereld draait verder hoor
 • @Tuvok1980

  Ik vind je wel heel kort door de bocht, zonder goede argumenten. Natuurlijk heeft Sony hier eigen belang bij en is het altijd de vraag of het bedrijf het daadwerkelijk iets kan schelen, of dat ze het doen omdat ze als groot bedrijf een statement moeten maken en afgebrand zullen worden wanneer ze dat niet zouden doen. Dat zullen we nooit weten.

  Ik vind het in ieder geval een goed signaal dat grote bedrijven etc. een statement maken. Blijkbaar is de situatie op sommige plekken in de VS nog steeds slecht en is er nog steeds op grote schaal racisme. Als je als groot bedrijf kan bijdragen om een boodschap over te brengen aan de maatschappij, dan moet je dat gewoon doen.
 • @Luigi1985
  Bedrijven die mensen in andere landen uitbuiten en dan zon signaal geven. Is niet bepaald geloofwaardig.
 • @Luigi1985 Het eigen belang is vooral dat er momenteel op 1 van hun grootste markten een veel belangrijker nieuws-item is dat te veel aandacht van hun "feest" gaat wegnemen, en dat kunnen of willen ze zich niet veroorloven.

  Zoals 'k elders al las: "Ik zie ze niks uitstellen door Iran die 1500 protestanten doodschiet afgelopen winter, de Hong Kong rellen die nog steeds gaande zijn, de Filipijnen die alle "ongewensten" vermoordt of China die doodleuk genocide pleegt op het Uighur volk."

  Er is altijd wel ergens ter wereld reden om het feest niet te laten doorgaan als we eerlijk zijn, maar daar verzetten ze geen enkele tientallen miljoenen consoles.
 • @Tuvok1980
  je bent gewoon achterlijk. Dus sony die een paar dagen geleden hun show aankondigde.. Ondertussen een gigantisch bedrag aan ESPN betaalde om hun ps5 event teaser reclame te draaien..annuleert het het nu volgens jou uit eigenbelang en een epic fail :p
  Ik vraag me eigenlijk af waarom jij hier bent, heb nog geen 1 fatsoenlijke post van jou gezien. Beetje retarded misschien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren