1. Sony verdubbelt mogelijk de geplande productie van PlayStation 5

Sony verdubbelt mogelijk de geplande productie van PlayStation 5

Er moeten dit jaar zo'n tien miljoen exemplaren worden geproduceerd

Sony Interactive Entertainment zou de productie van de PlayStation 5 mogelijk verdubbelen dit jaar.

Dat wordt geclaimd in een reportage van Bloomberg. Het bedrijf zou eerder dit jaar van plan zijn om tot maart volgend jaar zo'n vijf tot zes miljoen exemplaren van de console te produceren. Dat aantal zou nu zijn verhoogd naar zo'n tien miljoen exemplaren in alleen dit jaar. Sony zou deze beslissing hebben gemaakt nu het een beter beeld heeft van de aanhoudende effecten van het coronavirus.

Volgens Bloomberg zou het ondanks deze verhoging van productie alsnog mogelijk zijn dat er eind dit jaar een tekort is aan PlayStation 5-consoles. Zo zou het verschepen van de consoles naar winkels verspreid over de wereld alsnog roet in het eten kunnen gooien. Ook de productie van de DualSense-controller is omhoog gegooid: daar zouden er eerst tien miljoen van gemaakt worden, maar dat moeten er nu ook meer worden.

De PlayStation 5 wordt sinds juni in fabrieken geproduceerd. Sony wil tegen eind september zo'n vijf miljoen exemplaren hebben gemaakt en tussen oktober en december nog eens vijf miljoen exemplaren produceren. Een precieze releasedatum en prijs voor de next-gen console is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Goed nieuws gezien de eerdere geruchten van tekorten aan consoles tijdens launch.

    P.s.
    Dat plaatje van een controller is fake? Volgens mij bestaat er enkel een dual-tone versie waarbij de onderste helft van de controller zwart is.
  • @ThaBEN Ja goed punt, brainfart! Geen idee waarom deze nog in ons systeem staat.
  • Goed dat ze dit doen!
  • Super, hopelijk kunnen we binnekort al de pre-orders plaatsen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren