1. Prijs PlayStation Plus gaat omhoog in Europa en Azië

Prijs PlayStation Plus gaat omhoog in Europa en Azië

Nederland vooralsnog niet als land genoemd waar prijs omhoog gaat

In diverse landen in Europa en Azië gaat de prijs van PlayStation Plus omhoog.

Het gaat om een prijsverhoging van het maandtarief: deze gaat van 7,99 euro per maand naar 8,99 euro per maand. Een abonnement van drie maanden kost 24,99 euro en een jaarabonnement 59,99 euro.

De prijsverhoging gaat vanaf 1 augustus in. Vooralsnog is Nederland niet genoemd als land waar de prijsverhoging plaatsvindt, al kan dit natuurlijk nog gebeuren. Onder de landen die al wel genoemd zijn, vallen Zweden, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, China en Zuid-Korea.

Sony laat weten dat de verhoging plaatsvindt vanwege veranderende marktomstandigheden. In 2017 werd de PlayStation Plus-service voor het laatst in prijs verhoogd.

PlayStation Plus

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jaar abbo blijft gewoon gelijk, en 3 maanden ook. Alleen het maand abbonement gaat 1 euro omhoog?
  Ze willen daar waarschijnlijk vanaf :P
 • Gaat de prijs ook weer omlaag wanneer de markt gunstig verandert voor de consument? Nee hè? ;)
 • @benjaminben
  Wat zou dat een mooie wereld zijn zeg:p
 • @blue_blade_3

  Haha idd, of Nintendo die haar games eens een keer echt fatsoenlijk afprijst. Ik bedoel als ik TW3 voor 15 euro kan kopen, waarom passeren alle grote Ninty titels de minimum grens van 29,95 dan nooit? Zelfs als 2e hands Wii en Cube games zijn die krengen veel te duur.
 • @benjaminben

  Ja echt een schande om iets wat goed verkoopt niet voor bodemprijzen te slijten…

  Altijd maar dat gezeur over prijzen. Games zijn eigenlijk al veel te goedkoop. In 20 jaar tijd nooit een cent duurder geworden.

  Bovendien ik waardeer het dat Nintendo de prijzen hoog houdt. Moeten ze allemaal doen. Ik zou mij eerder verneukt voelen wanneer een game al na 2 maanden is afgeprijsd. Dat roept direct al iets op van. Deze game is nooit 60 euro waard geweest…
 • @Ramirez

  Als jij graag te veel betaalt vanuit pure liefde 'be my guest'. Nintendo heeft er alleen een handje van zelfs voor hele oude games opnieuw veel geld te vragen. Als een game plus jaar oud is, dan mag je best een bodemprijs vragen. Wat een gelukje dat er een 2e hands markt bestaat. En zo beroerd hebben ontwikkelaars het niet, helemaal Ninty niet.
 • @benjaminben

  Wat is teveel?

  Ik herinner mij een tijd dat games omgerekend meer dan 100 euro kosten…

  Trouwens Nintendo games zijn ook in de aanbieding. Je kon laatst nog zon 50% korting krijgen op zo’n beetje hun hele first party line-up.

  Bovendien als je dan toch even in de economie kijkt: waarom worden dingen afgeprijsd?

  Een aantal opties:
  1) omdat ze bederven
  2) vanwege een nieuwe versie van het product.
  3) omdat de vraag naar het product afneemt.

  Games bederven niet.
  Wanneer een nieuwe Mario kart uit komt wordt of is de prijs al verlaagd van de vorige versie
  De vraag naar de meeste Nintendo games neemt bijna nooit af. (iig erg langzaam)

  Waar zou het dan logisch zijn om de prijs van Mario kart te verlagen?

  Het heeft niets te maken met wat ik graag wil. Natuurlijk wil ik iedere game zo goedkoop mogelijk kopen maar doet dat er toe?
  De meerderheid telt en die meerderheid vindt 60 euro blijkbaar geen probleem. Het is hetzelfde als online abonnementen.

  En idd gelukkig bestaat er een 2e hands markt waar ik oude Nintendo games, die ik niet meer wil, kan verkopen voor 30/40 euro bij een aanschafwaarde van 60 euro. Is heel wat beter dan 60 euro betalen en er uiteindelijk maar 2,50 voor weer te krijgen.
 • @TommieNL

  Nooit een winkel ingelopen tijdens het snes/n64/PSone tijdperk?
  Ik herinner mij prijzen van regelmatig 220 gulden…

  Maar wij werden al jaren verneukt in Europa, door zowel Sony als Nintendo:

  Ook de PS2 was belachelijk duur in vergelijking met bijvoorbeeld de VS.
  Wat was het? 1100 gulden/ 550 euro tegenover 300 dollar?
  Gewoon 2x zoveel… door populariteit in de VS hebben ze hier de prijzen verhoogd.

  Software was in de VS 45 dollars excl VAT tegenover 150 gulden/75 euro…

  Tegenwoordig dankzij euro/EU en ook internet is het verbeterd.
  Kortom het is nu juist relatief goedkoop, prijzen zijn gedaald waar ze elders alleen maar gestegen zijn.
 • @Ramirez Jeetje jij kan het wel heel erg mooi verdraaien voor Nintendo. Nintendo games blijven gewoon duur, ook lange tijd na release punt.
 • @Robskeee

  Het mooie is dat Tommie zijn post heeft verwijderd.

  Ohwell.
  Het mes snijdt aan 2 kanten. Het is juist erg fijn dat games duur blijven. De meeste gamers kopen hun games meestal tijdens de release window. (Grootste sales spike) Je kunt dus stellen dat de meerderheid de prijs geen issue vindt?

  En gezien de bloeiende 2e hands markt voor games is het juist fijn dat je nog een fatsoenlijk bedrag terug krijgt voor je game omdat de nieuwprijs nog hoog ligt.

  Wil je graag goedkope games of heb je het niet zo breed. Tja dan moet je niet bij Nintendo zijn. Snap niet wat daar zo schandalig aan is.
 • @Ramirez
  Ik zie het heel simpel;
  Met de prijzen van vroeger heb ik niks te maken. Ik betaal toch ook niet meer in guldens?

  Ik snap Benjamin wel. Het is inderdaad jammer dat oude Nintendo games prijzig blijven. Is het terecht? Misschien wel, maar dan kan het nog wel jammer zijn. Dat Nintendo 60 euro vraagt voor games als Mario kart 8 Deluxe en New super Mario bros Deluxe vind in zelf ook een beetje overdreven.
 • @benjaminben

  Simpel. Vraag en aanbod. Ramirez zegt het net al. Heeft niks met nintendo, sony of microsoft of Mark Rutte te maken. GTA 5 ws ook 3 jaar na release niet onder de 30 te krijgen. Vele andere games kakken in een paar maanden na release. Bij een GTA, een mario of een zelda blijft het wat langer verkopen.
 • 8,99 per maand, primair om online te kunnen spelen en secundair voor misschien wat “gratis” games. Ik vind het nogal wat. 7,99 was natuurlijk al teveel.

  Vooral omdat die plus games niet in een library staan en je ze tijdig moet downloaden.
 • @CerandoX.nl

  Tja het is dat het nodig is om nog van consoles/games te kunnen genieten tegenwoordig. Ik vind een fee om online te mogen niet perse erg zolang er maar wat tegenover staat. Ik snap dat er kosten zijn aan zulke systemen en dat het zeker niet gratis kan maar deze prijzen voor een beetje data verkeer…

  Sony’s online is het ook “net” niet. Het is even duur als live maar het is toch minder qua kwaliteit. Als je naar de prijs/kwaliteit verhouding kijkt zijn ze bij alle 3 scheef.

  Ideale situatie zou de 20 euro van Nintendo zijn icm de functies van Xbox live. Heb je toch het beste van beide wereldjes. Eigenlijk is 30 per jaar de max…
 • @Ramirez
  Iets vragen ter compensatie is inderdaad het probleem niet. 20 euro per jaar zou inderdaad een mooi bedrag zijn voor een Xbox Live-achtige service. Nintendo vraagt nu alleen 20 euro, omdat het de kwaliteit niet haalt van Xbox Live en Sony kon 50-60 euro voor Plus vragen vanwege de "gratis" games, niet vanwege de service.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren