1. 86,1 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht in vijf jaar

86,1 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht in vijf jaar

Bedrijf kondigt tevens nieuwe bundel aan

Sony heeft de verkoopcijfers gedeeld van de PlayStation 4-console. In een blogpost op de officiële website maakt het bedrijf duidelijk in vijf jaar bestaan in totaal 86,1 miljoen keer de console verkocht te hebben. Naast de console worden ook de meest populaire/bestverkochte games en controllers bekend.

Sony bracht op 15 november 2013 de PlayStation 4 uit en heeft sindsdien in vijf jaar tijd wereldwijd 86,1 miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast verkocht het bedrijf meer dan 777,9 miljoen games. In de blogpost bedankt Sony fans voor de steun die het bedrijf in staat stelde om te groeien tot het punt waar het zich vandaag begeeft.

Uit de gepubliceerde infographic is af te lezen dat de bestverkochte games Call of Duty: Black Ops 3, Call of Duty WW2, Fifa 17, Fifa 18 en Grand Theft Auto 5 zijn. De games staan in de infographic echter op alfabetische volgorde opgesteld waardoor niet direct af te lezen is welke game meer verkocht werd dan de ander. De categorie vijf populairste titels verschilt echter met maar één game, namelijk Fortnite. De razend populaire shooter neemt daar de plaats in van Call of Duty: WW2.

De bestverkochte controller was de zwart gekleurde DualShock 4-controller, gevolgd door de kleuren blauw, rood, wit en camo. De meest gedownloade PlayStation Plus-games waren een speciale versie van Call of Duty: Black Ops 3, Destiny 2, Dead by Daylight, Just Cause 3 en Mafia 3. Verder wordt vermeld dat de '500 million limited edition' PlayStation 4 Pro de meest zeldzame variant is van de console.

PlayStation 4

Naast de infographic is er ook een speciale PlayStation 4-bundel aangekondigd met de game Call of Duty: Black Ops 4 ter viering van het vijfjarig bestaan van de console.

De bundel is vanaf 27 november beschikbaar voor 299 dollar. De bundel bevat een zwarte PlayStation 4-console met een intern geheugen van 1TB, inclusief een zwarte controller en fysieke versie van de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Fifa en call of duty……….
 • @hamstertrans

  Er zijn veel betere games dan die twee!!
 • @Buzzard

  True maar blijkbaar interesseert het gros van de PlayStation bezitters kwalitatieve games niet zo.

  De meesten hebben denk ik slechts CoD en FIFA in de kast staan eventueel aangevuld met GTA 5.

  Niet dat dat zo erg is. Echter wel enorm eentonig. Het is wel jammer dat de echte games weinig waardering krijgen van dit publiek. Ze missen veel.
 • @Ramirez
  "True maar blijkbaar interesseert het gros van de PlayStation bezitters kwalitatieve games niet zo."

  Waar baseer je dat op? Eigen ervaringen zeker?
 • @blue_blade_3

  Ook alle mensen om mij heen met een PS4 spelen FIFA, COD of Fortnite (op 1 uitzondering na), dus ik snap wel wat Ramirez bedoelt.

  GoW is +/- 10 miljoen keer verkocht, wat neerkomt op een attach rate van < 1/8, waar bv. SMO > 10 miljoen keer is verkocht, wat neerkomt een attach rate van > 1/2.
  Dat zegt ook wel wat lijkt me.

  Toch zonde als er games als Horizon & GoW beschikbaar zijn.
 • @Piet S.

  Mensen kunnen gewoon een jaar lang plezier uit deze games halen. Om eerlijk te zijn is 200-300 uur in Fifa of Cod steken meer je geld waard dan een 20 uur SP game. Hoe raar dat ook klinkt.
 • @ShadowhunterrX

  Mwa… Dat verschilt echt per persoon. 200 of 300 uur lang exact hetzelfde doen (bv. in FIFA) is echt niks voor mij. Geef mij dan maar een uurke of 50 SP! :-D
 • Offtopic: Sony staat niet op E3 komend jaar

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren