1. Sony verkoopt per 1 april geen gamecodes meer aan gamewinkels

Sony verkoopt per 1 april geen gamecodes meer aan gamewinkels

Dit deelt Gamestop met de verklaring van Sony

Sony heeft officieel aangegeven dat ze geen gamecodes meer verkopen aan gamewinkels. Met andere woorden, digitale PlayStation-games zullen alleen nog beschikbaar zijn via PlayStation Network.
Sony

Volgens een verklaring die Gamestop deelde gaat deze handeling vanaf 1 april in. Sony heeft hier ook op gereageerd met de verklaring “Wij doen dit om wereldwijd de handelszaken op een lijn te houden”, aldus Sony. De aankondiging voor is voor Gamestop best wel een dingetje, aangezien het bedrijf sinds vorige maand pas een nieuwe CEO heeft, nadat eigenlijk niemand de zaak over wilde nemen.

Fysieke versies van games zullen wel beschikbaar blijven. Net zoals gamepassen, uitbreidingen en virtuele valuta. De digitale codes die de gamewinkels nog op voorraad hebben mogen nog gewoon verkocht worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Zeker een 1 april grap;)
 • Daar heeft Sony alleen maar zichzelf mee.
 • Eerste gedachte (en tevens ook laaste gedachte) is logische stap.
 • @Meta_coola
  Hmm nou… ja voor sony wel ja. Voor consumenten in thorie natuurlijk niet want er valt zo iig niet op prijs te concurreren. Al moet ik wel zeggen dat ik de eerste persoon nog moet leren kennen die digitale games koopt bij fysieke winkels/webwinkels. Wellicht dat er in andere landen wel eens leuke acties voor zijn maar hier zie ik ze nooit. Dan zijn de psn deals de betere keus. Argwanend als ik ben bij dit soort grote bedrijven hoop ik maar dat die deals van het prettige niveau blijven.
 • Let the monopoly begin..
 • Zou het persoonlijk erg vervelend vinden als dit bij Microsoft ook zou gaan gebeuren. Wat ik niet zie gebeuren.

  Koop met regelmaat digitale codes voor de xbox.

  Vind het persoonlijk ook een domme zet ja je hebt een service en wil je klanten daar hebben maar je neemt wel keuzes weg en dat vind ik kwalijk.
 • Ecologisch vind ik dit gewoon een goede zet. En hoe moeilijk is het om even een paypal account aan te maken…
 • @Jowy

  Je wil het je fanbase zo gemakkelijk mogelijk maken toch?
 • @Piet S.

  Tja, maar maakt dit het voor de fanbase zoveel moeilijker? Mensen die niet online willen betalen kunnen immers nog steeds gewoon naar de winkel om PSN-tegoed te kopen. Het enige wat wezenlijk veranderd is dat je niet direct een downloadcode kan kopen voor bijvoorbeeld een God of War, maar dat je 60/70 euro tegoed haalt om de game uit de store te kunnen downloaden.
 • @Shuckles

  Sony doet dit puur om te zorgen dat die digitale codes niet voor minder geld verkocht worden. Ze willen de prijzen dus gewoon hoog houden.

  Nu maakt dit nog niets uit. Maar stel dat fysieke games verdwijnen. Zo heeft Sony 100% invloed op de prijzen in de markt. Kwalijke zaak.
 • @Ramirez

  Sure maar zover zijn we volgens mij nog lang niet. Besluiten ze wel fysieke games af te schaffen dan zul je mij ook zeker niet horen zeggen dat dit een goede zaak is.

  Bovendien worden downloadcodes naar mijn gevoel vrij weinig gebruikt. Ik ken in ieder geval niemand die hier echt gebruik van maakt en ook in de winkels zie je ze eigenlijk maar zelden. Het grootste gedeelte die daadwerkelijk worden gebruikt zijn volgens mij de codes die ergens van een Russische vrachtwagen zijn gevallen.

  Zolang fysieke games gewoon zullen bestaan zal dit 0,0% invloed hebben op het hoog houden van de prijzen.
 • @Ramirez

  Yeahhh…maar de €60 voor een game komt door retailers, niet door uitgevers.
  Een retailer doet er vaak juist €20 bovenop, dus in theorie kunnen games later desnoods €50 gaan kosten, of juist €60 blijven en zo kunnen uitgevers meer binnenhalen voor grotere producties. ;)
 • @Ardyn
  Dat is wat kort door de bocht. Bij mijn vorige werkgevers dit spel zelf mogen spelen en meemaken en just Vanuit de retailer is het erg pittig om uberhaubt fijne marges te maken. Uitgevers geven je een inkoopprijs bij een bepaald aantal af te nemen stuks met of zonder recht van retour bijvoorbeeld. Inkoopprijzen van full priced titles lagen via nl tak (er zijn omwegen via buitenland maar dan wordt mijn verhaal erg lang) vaak tussen de 36 en 44 euro. Dan gaat er nog btw bovenop en dan kun je nog gaan verzenden en al je andere kosten doorrekenen. Tel uit je winst bij een verkoopprijs van 60 en partijen die nog even stunten met lagere prijzen. Echt een drama voor de retail en de macht ligt dan ook vol aan de zijde van de uitgever die je steeds weer nodig hebt. Laten we maar zeggen dat de prijs door beiden "bepaalt" wordt.
 • @Ramirez

  Niet zo gek eigenlijk op CDkeys kon je al geen PS4 game codes kopen maar wel van de Xbox. Die waren daar een stuk goedkoper dan bv op Amazon. Volgens mij is het helemaal niet rendabel in dat opzicht. Volgens mij kon je die dingen hier in de Benelux niet eens kopen?…..iedergeval nooit gezien.
 • @Piet S.

  Ja want een digitale code kopen in een fysieke winkel zoals de gamemania/mediamarkt is zoveel makkelijker dan op je luie reet blijven zitten en de digitale code op PSN te kopen….
 • @Meta_coola

  Als je bv. toch al in de stad/winkel bent wel ja. Het is situatie afhankelijk he.

  Het boeit me verder vrij weinig.. Maar hoe mee opties, hoe beter (lijkt me).
 • @Jowy Sommige kunnen geen paypal aan maken :P omdat ze dan te jong ervoor zijn :P En veel ouders doen niet aan PP dusja :P
 • Aan de ene kant wel jammer en zeer anti consument. Maar Sony gebruikte toch een rot systeem door codes aan landen vast te koppelen. Het was soms een chaos om te zien welke wel in je store werkte en welke niet.
 • @ShadowhunterrX
  wat? In belgie waren het codes die voor een belgisch account werkte, in nederland, cocdes die voor een nederlandsaccount werkte.

  Hoe moeilijk is dat dan?
 • @Jowy
  Jep, in de winkel is het makkelijk. Maar via het internet waar ik het duidelijk over heb niet.

  Daarvan heb je 2 soorten. Land gebonden of regionaal. Sommige games werkte wel en andere niet. Het was totaal willekeurig en verschilde per game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren