1. Sony verkoopt sommige PS5-games voor 79,99 euro

Sony verkoopt sommige PS5-games voor 79,99 euro

De nieuwe prijsstandaard van AAA-games?

Sommige first-party PlayStation 5-games gaan voor 79,99 euro over de toonbank.

Daarmee lijkt het bedrijf een nieuwe prijsstandaard te willen zetten de komende generatie - nieuwe games zijn nu nog vaak 69,99 euro. Het gaat op lancering in ieder geval om Demon's Souls, Destruction AllStars en de Ultimate Edition van Spider-Man: Miles Morales, waar ook het originele Spider-Man bij inbegrepen zit.

De lanceringsgame Sackboy: A Big Adventure kost 69,99 euro. De normale editie van Spider-Man: Miles Morales kost 59,99 euro. Tot slot wordt Astro's Playroom gratis bij elke PlayStation 5-console geleverd.

Sony heeft ook de prijzen van diverse PS5-accessoires onthuld. De DualSense-controller kost 69,99 euro, terwijl een oplaadstation voor twee controllers 29,99 euro kost. De Media-afstandsbediening kost 29,99 euro, de Pulse 3D draadloze headset met 3D-audio ondersteuning 99,99 euro en de HD-camera 59,99 euro.

Gisteren kondigde Sony de releasedatum en prijs van de PlayStation 5 aan. De console komt in enkele landen, zoals de Verenigde Staten en Japan, op 12 november uit. In de rest van de wereld, waaronder Nederland en België, op 19 november. De PS5 met diskdrive kost 499,99 euro, de PS5 zonder diskdrive kost 399,99 euro. Op diverse plekken zijn de pre-orders geopend. Vanochtend iets voor 9:00 uur gingen ze bijvoorbeeld bij Bol.com live. Inmiddels is de console daar uitverkocht.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoewel ik veel geld spendeer aan mijn PC en consoles, vind ik 60-80 euro per game wel echt 'te' veel geld. Voor dat geld heb je met een beetje zoeken een jaar lang Gamepass. En dat is keuze uit 200/300 games.

  Er zijn tegenwoordig zoveel makkelijkere manieren om games veel goedkoper te spelen. Sowieso d.m.v. je PS4/Xbox te sharen gaat alles al door de helft.
 • @Robskeee
  Sharen doen ik en mn broer ook. Als 1 van ons de game niet wilt kopen we hem niet, of gewoon veel later pas. Daarnaast ben ik gewent geraakt aan online games kopen. Is makkelijker met wisselen tussen game. Als helemaal o0 de Switch
 • Digitaal waarschijnlijk, maar heb nog nooit de volle mep voor een game betaald.
  Doe samen met een vriend account sharing. Allebei 50/50. En geloof me als we gaan optellen wat Sony al aan ons verdiend heeft kan ik al een heleboel PS5jes kopen. Dus arm wordt Sony er zeker niet van.
 • Die headset voor 100 euro… dat vind ik een onverwacht lage prijs… Netjes hoor.
 • Ja het is aan de prijs. Ik ga wel voor een diskversie, want dan kan je je games in ieder geval nog verkopen.

  Tijdens deze generatie heb ik veel games wel later gekocht en dat scheelt behoorlijk. Zeker voor PS4. Horizon voor 19 euro, RE7 voor 17 en nog wel wat voorbeelden.
 • rijsconsole was al reeds voorspelt maar de games naar bijna 80 euro
  vind ik toch wel een forse prijsverhoging wacht dan wel tot ze in prijsgedropd zijn
  binnen een paar weken meestal al
 • Ach ja ik hoef een game ook niet day one. Vaak na aantal weken al stuk goedkoper haal ze dan wel.
 • Voor sommige games vind ik deze prijs ook helemaal niet erg.
  Maar ik vind dit wel teveel worden voor de games die ook nog eens vol microtransacties zitten.
  Of als ze weer eens onaf of vol bugs zitten bij launch.
 • En daarom koop ik de versie met de blurayspeler. Altijd de keuze om af te wegen waar je een game koopt en de mogelijkheid om de game door te verkopen als je deze uitgespeeld hebt. Ik speel veel singleplayergames en ben vaak na een week 2 a 3 klaar met games als The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima. Toch lekker om dan nog 35 a 40 euro terug te verdienen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren