1. Sony verwacht dat PS5-tekorten volgend jaar ook nog aanhouden

Sony verwacht dat PS5-tekorten volgend jaar ook nog aanhouden

De jacht naar een PlayStation 5 duurt voort

Sony zou tegen analisten hebben verteld dat het huidige tekort aan PlayStation 5-consoles ook volgend jaar aanhoudt.

Bloomberg claimt dat CFO Hiroki Totoki vorige week dit tegen analisten heeft verteld. "Ik denk niet dat de vraag dit jaar afneemt. Zelfs als we volgend jaar veel meer exemplaren van de PlayStation 5 weten te produceren, gaat ons aanbod de vraag niet inhalen."

Sony heeft eerder al gemeld niet te verwachten dat de tekorten binnen afzienbare tijd worden opgelost. Er zijn wereldwijd tekorten aan halfgeleiders, die een belangrijk onderdeel vormen van diverse apparaten, waaronder consoles. Ook Microsoft en Nintendo hebben gewaarschuwd voor aanhoudende tekorten qua Xbox Series X en S- en Switch-consoles.

Door de tekorten zijn bepaalde consoles, waaronder de PlayStation 5, slecht verkrijgbaar. Sinds lancering eind vorig jaar is de PS5 steevast uitverkocht. Wanneer nieuwe exemplaren in winkels arriveren, duurt het vaak enkele minuten voordat de hele lading is verkocht.

Eerder claimde Sony al dat het naar diverse oplossingen voor de tekorten kijkt. Zo sluit het bedrijf niet uit dat het de hardware van de PS5 aanpast om zo beter verkrijgbare technologie in het apparaat te gebruiken. Volgens een recent gerucht overweegt Sony in het najaar van 2022 over te stappen op een 6nm chip van AMD als cpu van de console, in plaats van de 7nm chip die er nu in zit.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren