1. Sony verwacht eerste fiscale jaar van PS4 te overtreffen met PlayStation 5

Sony verwacht eerste fiscale jaar van PS4 te overtreffen met PlayStation 5

Meer dan zeven miljoen verkochte PS5-exemplaren dus

Sony verwacht in het eerste fiscale jaar van PlayStation 5 meer exemplaren van de console te verkopen dan de PlayStation 4 in dezelfde periode.

Dat meldt Sony Interactive Entertainment-baas Jim Ryan in een interview met het Koreaanse N Sports, dat vertaald werd door insider Daniel Ahmad. Er worden door Ryan geen precieze aantallen genoemd.

De PlayStation 4 lanceerde in november 2013. Aan het einde van het eerste fiscale jaar, na 31 maart 2014, waren er zo'n zeven miljoen exemplaren van de console verkocht. Daar wil Sony voor 1 april 2021 dus overheen met de PlayStation 5. Eerdere geruchten meldden dat Sony van plan is om vijftien miljoen exemplaren van de nieuwe console te produceren voor het einde van het fiscale jaar, maar het bedrijf heeft dat later ontkend.

Het doel van Ryan om in dezelfde periode meer exemplaren van de PlayStation 5 te verkopen dan van de PlayStation 4, is een logische. Zo lanceert de PlayStation 5 wereldwijd in één week tijd, terwijl de PS4 in Japan drie maanden later dan in het Westen uitkwam. Ook heeft Sony dit najaar vijf first party-games in petto, waaronder Demon's Souls Remake, Spider-Man: Miles Morales en Destruction AllStars. Daar tegenover staat dat de wereldwijde economie instabiel en onvoorspelbaar is door de gevolgen van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen.

PlayStation 5 is vanaf 19 november verkrijgbaar in Nederland en België.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan mij dat moelijk voorstellen. Vorig genaratie zag je dat aankomen vanwegen de slappe presentatie van xbox en beschikbaarheid. Maar nu vind ik Xbox toch veel beter overkomen dan de ps5. Zowel in de comunicatie als in het aanbod met goede diverse games en de technologie van de SX.

  Ik zie de ps5 nog wel bovenaan staan in het eerste jaar maar niet zoveel als met de ps4. Ik zie in de toekomst eerder een gelijke aantaal tussen beide consoles.
 • @masters007
  Met die exclusieve Starfield deal in de pocket, gaat ze dat vast wel lukken.
 • @SmartTies
  De exclusieve Starfield-deal van wie? Ik neem aan dat je Microsoft bedoeld? Sony wilde een deal, maar het is er als het goed is nooit gekomen.
 • @CerandoX.nl
  hij maakte een domme grap
 • @Jowy

  Idd. Starfield gaat zeer waarschijnlijk ook gewoon op PS5 uitkomen.
 • @Meta_coola

  Je snapt 'm niet hè…
 • @Meta_coola
  Echt een video voor jou:
  https://www.youtube.com/watch?v=4YuYFEgihtA
 • @Meta_coola

  Waarschijnlijk niet
 • @Jowy
  Lees nu pas het sarcasme.
 • @Jowy Ik vond hem wel grappig.
 • @Jowy
  Salty Jowy…
 • @SmartTies
  het was een beetje grappig.
 • @Jowy
  <3
 • If the PS5 is going to sell better than the PS5, I am thrilled. The Xbox series X will sell even better than the very latest playstation.

  Believe me.

  Phil Spencer.
 • Dream on …

  Ten eerste is er crisis waardoor er toch minder verkocht zal worden

  ten tweede Xbox is goed aan de weg het timmeren, studios gamepass bethesda EA play.
  Streaming techniek naar tel.

  En ten derde de games ? Een remake .. een full priced DLC, en een rocket League/rocket arena hybride

  Om over Astra en sackboy maar te zwijgen

  En als laatste de " we believe in generations " bullshit
 • @Ichabod

  Dus het is positief dat één groot bedrijf alles kan overkopen van anderen omdat ze gewoon meer geld bezitten? Het is een belachelijke groen gekleurde monopolie aan het worden.

  De eerste games waren bij de PlayStation 4 ook niet talrijk, dus deze generatie start op dezelfde manier als toen. Dat jij deze genoemde games niet leuk vind, is jouw persoonlijke smaak en mening, dus daar heb ik verder niet veel aan toe te voegen.

  Wat Sony in de toekomst gaat releasen weet ik niet, maar als we kijken naar de afgelopen generatie, zie ik toch een verschil met de concurrent, nl. meer exclusieve bekroonde consolegames, dus ik heb zeker vertrouwen in wat de PlayStation 5 ons kan aanbieden.

  Verder kan ik de aanpak van Micro$oft in één fragment beschrijven.
 • @Mister Frowdo

  Ook MS is en blijft een commercieel bedrijf en wil geld verdienen, dus vanuit MS perspectief: Ja, een zeer goede zet. Of jij en ik het een goede zet vinden, dat is een ander verhaal. Overigens snap ik MS's handelswijze zeker wel.
 • @PietS.

  Tuurlijk, Piet, we weten dat je Sony gewoon graag mee naar beneden trekt. Als ik op deze manier (terecht) kritiek geef op Ichabod's gekleurde mening, is het plotseling erg subjectief wat ik vind. Ik bekritiseer de vorm van concurrentie (vooral de zwakke manier waarop) en de manier waarop sommigen op dit forum hun voorkeur de laatste tijd verdedigen.

  Het niveau van InsideGamer gaat week na week naar beneden, dit merk je aan de kwaliteit van de topics, het soort reacties en het algemene taalgebruik.

  Ze moeten hun mening onderbouwen, niet zoals de voorkeursmening van een aantal Phil Spencer Proud Boys.
 • @Mister Frowdo

  Wat heeft dit te maken met 'Sony graag mee naar beneden trekken'? Het is een feit dat MS een commercieel bedrijf is en geld wil verdienen, of je dat nou leuk vindt of niet.

  Daarnaast druipt de haat voor MS en de fanboy-liefde voor Sony van je bericht af. Ook heb jij het over 'het soort reacties en het algemene taalgebruik' en typ je zelf: 'Micro$oft'… 🤦

  Als Sony Bethesda had gekocht, dan was het volgens jou 'd3 B35Te 0V3rNaM3 0O1t' geweest. Over gekleurde meningen gesproken, heh… ;)
 • @PietS.


  Die steek op Microsoft was inderdaad bewust een verwijzing naar hun kapitalistische aanpak, en daar voel ik me absoluut niet schuldig over, want het bekritiseerd de waarheid. Ook heb ik mijn mening deftig onderbouwd.

  Mijn consolevoorkeur heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ik zal andermans voorkeur nooit zonder gegronde reden aanvallen.

  En wat die gekleurde mening betreft, is het de pot die de ketel verwijt, Piet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren