1. Sony verzet zich tegen crossplay voor Fallout 76

Sony verzet zich tegen crossplay voor Fallout 76

"Ga terug naar je eigen console"

In een interview met de Duitse website Gamestar vertelt Todd Howard, Game Director bij Bethesda Game Studios, dat Sony plannen voor crossplay-ondersteuning voor Fallout 76 tegenwerkt.

Todd Howard vertelt dat Bethesda graag crossplay aan wil bieden voor Fallout 76 omdat het "een grote trend" is in de game-industrie, maar hij zegt dat "Sony is niet zo behulpzaam is als iedereen zou willen". Of het mogelijk wordt dat spelers op Xbox One en pc samen kunnen spelen is nog onbekend.

Sony stribbelt al langer tegen als het gaat om globale crossplay. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor spelers op PlayStation 4 om Fortnite te spelen met vrienden op Xbox One of Nintendo Switch, ondanks dat zij onderling wel met elkaar een squad kunnen vormen.

Wel vertelde Shawn Layden, de CEO van Sony Interactive Entertainment America, dat er wordt gezocht naar een oplossing voor dit probleem.

Fallout 76

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Waarom zou Sony dit toestaan? Wat win je als Sony hiermee? In de meeste huiskamers staan een PS4. Als Xbox One spelers met PS4-spelers samen willen spelen dan is dat een incentive om naast de Xbox One een PS4 te kopen, daarnaast kan het een reden zijn om eerder een PS4 te kopen dan een Xbox One. Die incentive vervalt wanneer ze dit zouden toestaan. Als marktleider kun je dit dus makkelijk weigeren.

  Ik snap ook waarom Microsoft wel Cross Play toestaat, doordat ze minder units verkopen kan Cross Play nou juist een incentive zijn om een Xbox One te kopen, je kunt immers toch met de PS4 vrienden spelen. Je hoeft niet perse een PS4 te kopen.

  Kijk toen Microsoft nog de marktleider was met de Xbox 360 wilde ze ook geen Cross Play met PlayStation. Nu willen ze wel en nu wil Sony niet.

  Ik zou Cross Play echt op vinden, maar ik snap de beweegredenen van Sony zeker wel. 80 miljoen PS4's verkocht, een aantal die de Switch en Xbox One samen nog niet halen. De PS4 is belangrijker voor Microsoft en Nintendo om toe te voegen aan Cross Play dan Microsoft en Nintendo voor Sony zijn.
 • @CerandoX.nl indd iedereen is wel pissig op sony maar geef ze is ongelijk. Als ik meneer sony was had ik het ook nie gedaan, dan had ik ook gezegt krijg de ram bam microsoft zoek het uit. Maar het gaat ze wel flink wat pr schade oplopen denk ik.
 • @CerandoX.nl Daar heb je wel gelijk in, maar uiteindelijk is het de stem van de PS4 community die het zwaarste weegt. Als deze trend zo door blijft gaan en Nintendo en MS dit wel toe blijven staan maar PS niet, dan is er natuurlijk de kans dat mensen (lees: playstation eigenaars) met de volgende generatie overwegen over te stappen naar de conurrentie. En dat lijkt me toch iets wat Sony niet graag zou zien.

  Kijk naar de launch van Battlefront 2, en wat een negatief sentiment van de community teweeg kan brengen.
 • @disar daar heb je zeker een punt maar dan gaan ze afwegen fans tegen geld wat hebben ze iiever
 • @disar Dat zou goed kunnen idd.
 • @CerandoX.nl

  Tuurlijk heb je een punt. Maar bijvoorbeeld het gevangen houden van de Third party accounts slaat wel nergens op. Daar pak je wel je eigen fans mee.
 • @CerandoX.nl

  Het is toch makkelijk, xbone is toch krachtiger. Xbone kan dan reclame maken in de vorm van.. Je kunt nu de beste console hebben en alsnog met je vrienden op ps4 blijven spelen.

  Ik ben echt blij dat Sony dit tegenwerkt aangezien je dan met nog meer ducking 12 jarige schreeuwende kids te maken krijg..
 • @san5324 Noem eens een game waarin jij schreeuwende kids hoort. Buiten dat speel ik bijvoorbeeld Rocket league op beide consoles, en de hoeveelheid trashtalk is echt veel hoger op de Playstation. Heb het idee dat de jonge kids juist meer op de playstation zitten hier in Europa.
 • @Robskeee
  Maak je een eigen partychat aan en je bent klaar met de kleuters, problem solved.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren