1. Sony vraagt patent aan voor ‘Direct Play’

Sony vraagt patent aan voor ‘Direct Play’

Blokken met verschillende functionaliteiten

Sony heeft weer een nieuw patent ingediend voor ‘Direct Play’. Het patent verscheen onlangs op de website van een patentenbedrijf.

Het patent gaat over een mogelijk nieuwe functionaliteit in het besturingssysteem van de PlayStation 5. Het gaat om ‘blokken’, waar ontwikkelaars verschillende functies aan kunnen toevoegen, vergelijkbaar met widgets op een smartphone. Zo kan een ontwikkelaar bijvoorbeeld een blok maken om direct een bepaalde modus van een game op te starten of die de laatste locatie toont van de speler in een bepaalde game.

Het patent verscheen onlangs op de website van Free Patents Online. Of Sony ook echt gebruik gaat maken van dit patent is nog niet zeker.

PS5

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren