1. Sony is van plan nieuwe studio's te blijven kopen

Sony is van plan nieuwe studio's te blijven kopen

Welke ontwikkelaar is de volgende?

Als het aan Sony ligt, blijft het zo nu en dan nieuwe studio's kopen.

Dat laat het bedrijf weten in een zakelijk rapport. Daaruit bleek ook dat het bedrijf van plan is meer games naar pc over te zetten. Volgens het rapport "blijft Sony Interactive Entertainment investeren in bedrijven met veel creativiteit en de laatste technologie om zo Worldwide Studios te laten groeien".

Sony voegt al jaren nieuwe studio's toe aan Worldwide Studios. In 2019 werd Insomniac Games, de ontwikkelaar van Marvel's Spider-Man en Ratchet and Clank, nog gekocht. Eerder in het decennium werden Sucker Punch Productions (InFamous, Ghost of Tsushima) en Pixelopus (Concrete Genie) gekocht.

Het is niet bekend of Sony al studio's op het oog heeft om over te nemen.

PSlogo

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Allemaal goed en wel, maar als de studio in het verleden geen speciale band had met Sony of Microsoft, vind ik een overname niet zo bijzonder.

  Ik snap ook niet altijd de euforie na een overname.
  Wanneer dit gebeurt in een andere sector is er altijd positivisme vanuit het management, maar niet veel later komen de besparingen en ontslagen.
  De game-community beseft soms niet dat dit nare gevolgen kan hebben voor de werkende (midden)klasse.
  Ondertussen worden de managers (Of toch eentje) op een voetstuk gezet.

  Bizarre community!

  En het aantal studio’s die in het verleden kapot zijn gemaakt (kuch EA) na een overname is gigantisch.
 • @Don Carpaccio

  Niet helemaal.
  Sony, Microsoft en Nintendo bieden (onder goed management) een behoorlijke zak met geld aan hun studio's om games te maken.
  Meeste studio's draaien als het ware op de oneindige geldkraan, zolang ze maar iets leveren.
  Hierdoor mag je gewoon enthousiast zijn als Microsoft een studio als Obsidian of Ninja Theory koopt, want deze studio's hebben vroeger juist hét probleem gehad dat hun games niet genoeg geld konden opbrengen om voor uitstekende budgetten te zorgen.
  Een budget bij EA bijvoorbeeld is vaak gelimiteerd, omdat hun games geld moeten opleveren door games. Voor de grote drie gaat het vooral om het verkopen van consoles (of Windows).
 • @Ardyn
  Denk dat bij vele de angst schuilt dat een studio bij een overname de creativiteit en vrijheid "kwijt" raakt. De belangen worden ineens uitvergroot en men moet iets leveren. Vaak worden dan bepaalde keuzes gemaakt, het voorbeeld van EA van Don bijvoorbeeld.
  Anderzijds zijn de belangen er natuurlijk altijd al geweest en biedt een grote partij als PlayStation in dit geval mogelijkheden tot ontwikkeling. Persoonlijk lijkt mij het prima zolang er maar geen druk vanuit "irrelevante" stakeholders wordt gezet.
 • @Ardyn
  Bij Microsoft gaat het allang niet meer om het verkopen van consoles. Ze willen zoveel mogelijk mensen binden aan Xbox GamePass, door kwalitatief goede games toe te voegen en GamePass ook het geld waard te maken, daarom kopen ze studio's. Windows verkopen doen ze eigenlijk ook niet meer, na Windows 10 is er geen nieuwe versie meer uitgekomen en je kon gratis upgraden naar Windows 10 vanaf Windows 8. Ze zetten vooral meer in op het verkopen van services zoals Office365, OneDrive etc, daar zit het geld.
 • @CerandoX.nl

  Klopt uiteraard natuurlijk!
  Microsoft wilt al hun diensten gewoon zo aantrekkelijk mogelijk maken.
  En tot op heden heb ik het naar mijn zin gehad met hun PC software, haha.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren