1. Sony wil meer animegames maken

Sony wil meer animegames maken

Onderdeel van een nieuwe strategie

Sony wil meer animegames maken als onderdeel van een nieuwe strategie. Dat liet het weten tijdens een Aniplex-presentatie.

Tijdens een livestream omtrent Sony's eigen animeproductiebedrijf liet president Kenichiro Yoshida weten dat anime 'een zaak is die het één-Sony-principe' omvat. Het bedrijf wil naast anime produceren ook anime aanjagen via Sony's andere kanalen, waaronder films en games.

Als voorbeeld geeft Aniplex-president Atsuhiro Iwakami Demon Slayer, een populaire anime waarvoor mobiele en PlayStation-games voor worden ontwikkeld. Eerder bracht Sony in Japan een mobiele game uit op basis van de anime Fate/Grand Order, die omgerekend zo'n 569 miljoen euro opleverde.

Sony heeft verschillende investeringen gemaakt om de animemarkt te laten groeien. Zo investeerde het bedrijf in het Chinese videoplatform Bilibili, en in Epic Games om te profiteren van Epics wereldwijde uitbreiding. Tot slot probeert Sony de productie van anime op afstand te faciliteren met nieuwe technologie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dubbel gevoel bij. Namco brengt de meeste anime games nu uit en de kwaliteit is soms echt op te huilen en Sony zullen de games wel vol met censuur flash lights of andere ongein zitten wat ze bij hun anime ook aardig vaak doen. Een andere anime Goblin slayer zal je wel niet als game zien van Sony, vol met verkrachtingen, afgehakte ledenmaten en vul de rest maar in.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren