1. Sony wil voor maart 2019 96 miljoen PS4-exemplaren verschepen

Sony wil voor maart 2019 96 miljoen PS4-exemplaren verschepen

Console nu meer dan 80 miljoen keer verscheept

In de laatste kwartaalcijfers heeft Sony bekendgemaakt dat de PlayStation 4 meer dan 80 miljoen keer is verscheept. Het bedrijf beoogt 96 miljoen stuks te verschepen per maart 2019.

Het aantal verscheepte consoles steeg met 3,2 miljoen consoles in de afgelopen drie maanden. Sony meldt dat ook de omzet is toegenomen tot 3,6 miljard euro vanwege de toegenomen verkoop van games. Met name God of War en Detroit: Become Human verkochten "boven verwachting goed." 43 procent van het aantal verkochte games betrof een digitaal exemplaar.

Tot slot daalde het aantal PlayStation Plus-gebruikers met 300.000 abonnees in de afgelopen drie maanden. Sony verwacht echter dat dit aantal richting het najaar weer toeneemt.

In de nabije toekomst blijft de PlayStation 4 het belangrijkste platform van Sony. Volgens het bedrijf verschijnt de opvolger niet voor 2020.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goede cijfers, maar 96 miljoen volgend jaar…
 • Dat zal makkelijk lukken als ze stoppen met arrogant te doen met bepaalde keuzes. De slogan *For the players* is niet echt bepaald van toepassing de laatste 12 maanden.
 • @ShadowhunterrX
  Een 'l' teveel! ;P
 • @ShadowhunterrX

  Alleen omdat ze ervoor kiezen geen cross-play te doen met bepaalde platformen? Ze brengen nog steeds top content in de vorm van uitmuntende SP-games.
 • @Silverwolf

  Na third party accounts blokken van gebruik op andere systemen is niet echt bepaald normaal en cross-play noem jezelf al.

  Sommige services voelen half af. Zoals game share, PSnow, PS2 for PS4. Ze beginnen ermee, maar verbetering zit er nooit echt in.

  De PS4 heeft sinds 4.0 al een bug waar niet iedereen last van heeft. Hoe langer je de PS4 gebruik hoe trager de online opties laden. Zelfs de store is een hell om in te komen. Internet erin en eruit is een oplossing, maar 3 keer op een avond is gewoon vervelend.
 • @ShadowhunterrX

  Cross play is geen must en ook zeker geen van zelfs sprekend iets maar meer een luxe.
 • @Meta_coola

  Lekker belangrijk crossplay…. Accounts blokken is gewoon BS en das meer mijn ergernis. Dadelijk kan je van elk third party 2 accounts aanmaken en daar zit niemand op te wachten.
 • @ShadowhunterrX is het niet gewoon je internet. Had er ook last van voor ik glasvezel kreeg.
 • De PS4 heeft Crossplay op diverse games, alleen niet met andere consoles. Daarnaast staat Sony niet toe dat aankopen (cosmetics etc.) die gedaan zijn op andere consoles (bijv. Xbox One) gebruikt worden op de PS4. Logisch ook, want daar verdient Sony geen pepernoot aan. Het is de oplossing van Epic om de accounts dan maar te blokkeren.
 • @CerandoX.nl

  Klinkt logisch opzich… alleen slaat het nog kant en wall als bij andere games het WEL mogelijk is. Zoals PSO2 waar ik me account kan gebruiken op PS4/Switch en bij FFXIV kan je buiten Sony om pakjes kopen.

  Geen idee of ik PSO2 met PS4 mensen kan spelen. Switch streaming is kut.
 • @andre.vanvliet.146

  Nee, het is zeer zeker niet me internet. Bij bezoek had de 2e PS4 geen problemen.
 • @ShadowhunterrX
  Misschien een moeite om een backup te maken van je PS4 (diegene met problemen) en dan via een usb of dergelijke helemaal nieuw installeren? Heb ik ooit eens gedaan met mijn oude normale PS4 toen ik van HDD naar SSD ging.
 • @AWESOMEDUDE3

  Dat heb ik helaas al een paar keer gedaan en het probleem blijft. Heb ook al een andere HDD geprobeerd, via ander internet connectie.
 • @ShadowhunterrX

  En om vervolgens iedereen te laten vallen als een baksteen met de PS5 zonder BC
 • @Don Carpaccio

  Nee man, het is Microsoft dat kan niet arrogant zijn dat kan gewoon niet.
 • Denk dat ze dat wel gaat lukken. Alhoewel je weet maar nooit wat er gaat gebeuren. Met de slogan for the players zit het in ieder geval wel goed want die slogan is nog steeds spot on voor Sony.
 • @Meta_coola Hou toch op man, geen crossplay, geen gamepass, geen backwards compatibility (althans niet gratis). Ze zouden veel meer #fortheplayers kunnen doen dan dat ze nu doen.
 • @Robskeee

  Nee ik hou niet op. Dec For the players slogan is spot on voor Sony.

  Tuurlijk kunnen er dingen beter maar dat geld ook voor MS en Nintendo.
 • @Meta_coola
  haha die term is gewoon te borstklopperig alsof ze grote redders zijn voor de gamer an sich. Het klinkt een beetje (en dat was na het slechte launch praatje van de one van ms in 2013 wel te bergrijpen) alsof Nintendo en MS er niet toe doen voor gamers/players.
  Kwam MS met die slogan dan was t overigens nog belachelijker omdat ze zichzelf eerst op 0-5 achter hadden gezet en nu de boel steeds beter voor elkaar krijgen. Nintendo beweegt er meer en op een andere manier wat om heen.
  Lang verhaal zo maar ik vind de slogan gewoon een beetje too much en corny. Ik houd er sowieso niet zo van om je als merk zo'n statement aan te meten.
 • @xevulutionx
  Inderdaad! Maar buiten het charmeoffensief van Microsoft, blijven hun slogans ook even corny, cringe en too much. Het klinkt allemaal wat te Amerikaans en wij Europeanen moeten al dat geforceerd episch gedoe slikken. Sony richt zich kei hard, sinds de PS4, op het Xbox publiek aka de gemiddelde Amerikaan. Dikkenekkengedrag verzekerd.

  Dus mensen, haters, anti-fanboys en fanboys… laat het vallen. Die slogans zijn niet voor ons bedoelt.

  ''bescheiden'' Xbox slogans:
  Play Best on Xbox One
  Jump Ahead
  True 4K

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren