1. Sony zendt donderdag nieuwe State of Play uit

Sony zendt donderdag nieuwe State of Play uit

Geen 'grote PS5-aankondigingen'

Sony zendt aanstaande donderdag een nieuwe State of Play uit. Het bedrijf benadrukt 'geen grote PlayStation 5-aankondigingen' te doen.

De presentatie richt zich op third-party games voor de PlayStation 4 en PSVR. Ook geeft het updates over third-party games en indiegames die zijn getoond tijdens de PlayStation 5-presentatie in juni.

Wat betreft Playstation 5-aankondigingen houdt Sony een flinke slag om de arm. "Om super duidelijk te zijn: er zijn geen PlayStation Studios-updates in de komende aflevering. We delen ook geen updates rondom hardware, zaken, pre-orders of data. Op donderdag richten we ons op coole games die naar het bredere PlayStation-ecosysteem komen."

De State of Play duurt meer dan 40 minuten en is donderdag om 22:00 uur te bekijken op YouTube en Twitch.

State of Play

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Sony houd dan geen presentatie als je geen nieuwe ps5 aankondigen wil doen. Rare beslissing.
 • @smaakmaker
  Hoezo? Je doet nu net alsof de PS4 morsdood is.
  Ik vind het juist heel goed dat ze de ps4 nog volledige aandacht geven.
  Die ps5 komt er echt wel, en de datum en prijs ook.
  Denk dat ze nog heel even op Microsoft wachten.
 • @TommieNL

  Dit dus. PS4 en het springlevende PSVR moet ook gewoon aandacht blijven krijgen. Eind deze maand is vroeg genoeg om meer info over de PS5 te geven.
 • Goed dat ze het in ieder geval duidelijk van te voren aangeven. Maar wel kut dat ze nog steeds die blinking contest volhouden wat betreft de pricing. Waar zijn ze bang voor? Iedereen is excited als wat voor die console, iedereen weet dat ie €499 kost en betaalt dat er graag voor. Hoe lang willen Sony en Microsoft (al zitten die in een iets minder gunstige positie) deze onzin nog volhouden?
 • @That Mr Awesome

  Als ik kijk naar wat er in zit qua specs, bij beide ook, zou 799 niet eens gek zijn…

  Ik zou dat er zo voor neertellen.

  Ik denk dat ze beide wachten omdat ie gewoon pleurisduur is. Sony kan wel zeggen fuck it 699. Dan denk ik, prima, is ie waard. Microsoft kan dan zeggen, we hebben geld genoeg, 499. 3x raden wat er dan gebeurd…. ik snap ze wel..
 • @DopieJopie1
  Al verwacht ik het niet, het zou kunnen. Maar dan nog zou je juist denken dat je die prijs niet zo laat bekend maakt toch? Dan kunnen mensen er even aan wennen, het geld sparen en ondertussen de vette games zien die het dat geld waard maken.

  Anyway, wat het ook wordt, hopelijk weten we binnenkort waar we aan toe zijn :)
 • @That Mr Awesome

  Geld sparen vind ik een onzinreden. In principe kan iedereen er vanuit gaan dat je ongeveer 800 apart moet leggen voor console, games en evt extra's. Dat weet je nu ook wel.

  En als je dat niet wilt, one X en PS4 pro zijn ook komende jaren nog prima.
 • @DopieJopie1

  699 voor een console is instant flop, helemaal in deze tijden.
  Ben je vergeten hoe slecht de ps3 heet deed met 599?
 • @Ramirez

  Onzin. Het gaat om prijs waarde verhouding. Tijden veranderen. Mensen kopen een mobiel van 1000 eu.

  Als ik zie wat er in zit qua specs vind ik 799 een goede prijs.

  Alles daaronder is mooi meegenomen. Maar ik vind dat je best wat mag betalen voor iets moois.
 • @DopieJopie1

  Ik vind die vergelijking van een console prijs met een mobiele telefoon prijs altijd zo ontzettend krom… Een mobiele telefoon heb je dag en nacht bij je en je kunt er letterlijk alles mee. Je online sociale leven speelt zich af op dat ding en niemand kan nog zonder. In verhouding is een mobiele telefoon echt VEEL minder duur dan een console.

  Verder zou €799,- echt van de zotte zijn en ik hoop dan ook dat als een bedrijf (maakt niet uit wie het is) er die prijs aanhangt, dat ze dan ongenadig hard zullen falen.
 • @PietS.

  Oke.
 • @DopieJopie1

  😊
 • Ik snap niet helemaal waarom ze gewoon niet met datum en prijs komen. Nog 5 maanden dan is het jaar afgelopen.
 • Het gemis aan PS5 informatie kan ik me voorstellen, ikzelf ben toch wel erg benieuwd naar deze State of Play. Onlangs de PS VR maar weer eens voor de dag gehaald, tot nu toe nog veel te weinig uitgehaald gezien de potentie. Flink vermaakt met spellen als Beat Sabre, Until Dawn, Super Hot en Blood & Truth. Maar ik denk dat er nog een hoop pareltjes zijn die gaan komen of die ik heb gemist.
 • Ik snap niet waarom mensen zo graag de prijs willen weten. Ga er vanuit dat ie 600 euro kost, spaar dat bij elkaar en waarschijnlijk houd je nog wat knaken over voor een paar games.

  Maar meer info over de console zelf zou welkom zijn. Ik zou willen weten hoe de achterkant eruit ziet, hoe je de SSD uit moet breiden, hoe de interface eruit gaat zien, een paar voorbeelden van backwards compatible games.
  Maar er zijn >110 miljoen PS4's dus leuk ("customer friendly") dat ze die ook aandacht geven.
 • Wat een tegenvaller.. Het duurt voor mijn gevoel ontzettend lang tot we meer info hebben over de next gen:(
 • Nu Sony deze presentatie houdt moet Xbox eigenlijk keihard terugslaan door wel te zeggen we komen wel een presentatie waar we wel met nieuwe next gen games komen. En dan de prijs van 400.450 aankondigen gratis Xbox live. En Sony keihard straffen voor deze rare beslissing om nu met current gen nieuws te komen.
 • @smaakmaker Nog meer games die jaren lang ver weg zijn, en allemaal op PC draaide? Weer een hoop hype en uiteindelijk weer niet weten waar te maken. Wat was de bedoeling dan van hun vorige event? Waren dat geen "next-gen" games?

  Ja laten ze dat eens doen.
 • @Snake_NL

  Ja logisch nadenken is voor de mensen die iets tegen Xbox hebben niet hun sterkste kant. Wat verwachten jij en al die andere mensen.. Dat al die nieuwe studio's binnen een jaar een grote triple a game maken. En Rare en Turn 10 hebben net 2 grote projecten klaar dus ook van hun kun je niet verwachten dat ze iets klaar hebben.

  Daarbij waarom is het erg voor jou en andere Sony fanaten dat Xbox vergezichten toont. Sony heeft jaren lang niets anders gedaan dan vergezichten getoond of vond je niet dat The last of us 2 en ghost of tsushima niet te vroeg zijn aangekondigd?

  En als laatste denk je dat Xbox er mee zit dat gamers via de Pc hun games gaan spelen via gamepass. Want het gaat Xbox niet waar je het speelt als je hun exclusives maar speelt. En als laatste Sony launch line up is net zo matig als die van Xbox. Want een Spiderman van max 10 uur is ook niet mind blowing. En misschien Horizon maar hun andere first party titels die ze hebben getoond zijn zo te zien ook geen 2021.

  Want Ratchet was nog pre alpha en demon souls remake had nog geen gameplay niets.
 • @smaakmaker

  Ik snap dit echt niet. Je zeikt op Sony dat ze games te vroeg aankondigen Maar als MS het doet doe je een halleluja… meten met twee maten. Niks maar dan ook niks rechtvaardigt het bij MS wel en bij Sony niet. Games te vroeg aankondigen is of dom of normaal je moet er uit een kiezen en niet zeggen oh maar MS mag het wel want ze hebben het nodig… nee dat hebben ze niet althans ze hebben dat net zo hard nodig als Sony

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren