1. Sony zet productie van bijna alle PS4-modellen stop in Japan

Sony zet productie van bijna alle PS4-modellen stop in Japan

Alleen één PS4 Slim-model is nog te koop

Sony heeft voor Japan de productie van bijna alle PlayStation 4-modellen stopgezet.

Het bedrijf heeft dat bevestigd aan de Japanse publicatie Game Watch. Geen van de PlayStation 4 Pro-modellen worden nog geproduceerd voor Japan, en één PlayStation 4 Slim-model wordt nog geproduceerd: het standaard 500 gb-model in de kleur Jet Black.

De afgelopen dagen gingen er al geruchten dat Sony de productie van de meeste PS4-modellen voor Japan stopzette. Dat blijkt nu dus te kloppen. Hoewel het nog niet officieel aangekondigd is, zou Sony in het Westen mogelijk een soortgelijke strategie kunnen toepassen - PS4 Pro-modellen zijn wereldwijd steeds lastiger verkrijgbaar.

Sony lijkt zich naast de verkoop van het PS4 Slim-model vooral te willen richten op het verkopen van diens nieuwe spelcomputer, de PlayStation 5. Deze console is sinds medio november verkrijgbaar. Sinds lancering is de console echter niet gemakkelijk te verkrijgen - de console was voor lancering al uitverkocht en ook incidentele nieuwe leveringen zijn vaak binnen enkele minuten verkocht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Na de Xbox One X lijkt nu dus ook de PS4 Pro uit productie te gaan. Was persoonlijk erg blij met deze mid gen refreshes en hoop dat we dit weer gaan zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren