1. Update: Ontevreden Cyberpunk 2077-spelers kunnen geld terugkrijgen

Update: Ontevreden Cyberpunk 2077-spelers kunnen geld terugkrijgen

Zelfs als de game langer dan twee uur is gespeeld

CD Projekt Red laat weten dat mensen die ontevreden zijn met Cyberpunk 2077 hun geld terug kunnen krijgen.

Update: CD Projekt Red heeft kort na het plaatsen van dit nieuwsbericht op Twitter een bericht geplaatst waarin het bevestigt dat iedereen zijn of haar geld terug kan krijgen bij ontevredenheid. Toegang tot de game verdwijnt daarna logischerwijs wel. Op consoles moet men daarvoor gebruikmaken van het teruggavesysteem op PlayStation- en Xbox-consoles.

Daarbij laat de ontwikkelaar weten dat er in januari en februari grote patches uit moeten komen die de game speelbaarder maken op de oude consoles. Het bedrijf verontschuldigt zich voor het feit dat het voor release geen gameplay heeft laten zien van de game die draait op een standaard PlayStation 4 of Xbox One. "We hadden beter moeten opletten en het spel beter moeten laten draaien op PS4 en Xbox One."

Oorspronkelijk bericht:
Sony zou ontevreden Cyberpunk 2077-spelers hun geld teruggeven. Het zou daarbij niet uitmaken als men meer dan twee uur heeft gespeeld.

Teruggave van het betaalde geld voor games kan op PlayStation-consoles meestal alleen wanneer men minder dan twee uur heeft gespeeld, maar volgens een speler op Reddit kan het in het geval van Cyberpunk 2077 ook wanneer men langer heeft gespeeld.

"Ik moest online een support claim doorgeven en een uur bellen met iemand, maar ik kreeg daarna snel mijn geld terug en de game werd uit mijn bibliotheek gehaald", aldus de persoon op Reddit. Andere mensen lieten vervolgens weten dat zij ook hun geld terug hadden gekregen.

Volgens dezelfde persoon zou Sony ook een zakelijke klacht richting ontwikkelaar CD Projekt Red sturen, al is er geen concreet bewijs dat dit het geval is. Consolespelers klagen sinds de release van Cyberpunk 2077 vorige week over de vele bugs in de game. Er is op Twitter zelfs een hashtag genaamd 'Cyberbug2077' in het leven geroepen.

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik had dit al voorspeld, dat het een bugfest ging worden. Maar zo erg? Zelfs Marvel the Avengers was niet zo buggy als dit.
 • Ik zou hem gewoon bewaren totdat je een series x of ps5 hebt en als je toch al wacht wacht dan ook meteen voor de upgrade.
 • @masters007

  Idem,

  ik ga de tweede update even afwachten, kijken of tenminste de frame-rate beter is en er geen drift meer op mijn joystick zit (base PS4 hier).
  Indien niet, zwier ik hem even eraf en wacht tot ik een PS5 heb kunnen bemachtigen.
  Ik hoop dat CDPR dit niet ten onder doet gaan,, ik zou nog graag een Witcher 4 zien verschijnen :)
 • Ik weet niet hoe erg het is, maar ik vind het echt uit den boze dat zo'n game wordt uitgebracht. Hetzelfde als je een auto koopt en dat ze m in week 3 komen spuiten, week vier wat lucht in de banden en week 8 nog even een stuur monteren.

  Belachelijk. Als je 60-70 euro van mensen vraagt, moet je een product afleveren dat af is.
 • Vermaak mijzelf prima op de series X. Erg goede game en nog niet veel bugs en glitches gehad. Balen voor de one en ps4 bezitters.
 • @xcollin

  Zul je wel tegenkomen Mark my words.
 • @xcollin

  Ik ben zelf nu wel al wat meer bugs tegen gekomen ( meer bugs dan bij de AC RPG trilogie lol) maar vooralsnog niet immersie brekend. Voor het kleine gedeelte wat ik nu van de game heb gezien is het een klein achtje waard.
 • @Meta_coola
  Achja als het over 4 maanden goed te spelen is maakt dat niet uit toch? Of werkt dat alleen met AC games in jouw ogen?
 • @blue_blade_3

  Jezus wat ben jij kinderachtig zeg. Ik geef elke game even veel kansen.
 • @Meta_coola
  Oohja ik was degene die kinderachtig is. Niet de "manchild" die helemaal gek wordt van de woorden Assassins Creed, en alles op alles zet om die games te verdedigen. Mafkees
 • @blue_blade_3 @Meta_coola worden jullie nooit is moe van dat gebash op elkaar de hele tijd? Het zijn altijd weer de zelfde die op elkaar aan het bitchen zijn. Laat elkaar lekker met rust of ga ergens anders lopen zeiken als jullie het zo moeilijk kunnen laten.
 • @The-wizard-of-Oss
  Nope. Ik doe lekker waar ik zelf zin in heb.
 • @The-wizard-of-Oss

  Nee dat blijft zo. Maar vaak hapt blue hoor. Je had ook gewoon niet kunnen reageren op Meta.
 • Zo erg als je in sommige filmpjes ziet is het bij mij gelukkig niet. Heb het idee dat men er ook naar op zoek gaat, want als je gewoon speelt zoals de ontwikkelaar het bedoelt heeft, is het echt wel een toffe game!
 • Ik heb er slechts een uur opzitten op series x. Nog erg kort natuurlijk maar ik vind de vibe ontzettend dik en de mogelijkheden lijken zo groots. Heb uiteraard geen echt oordeel en nog te weinig tijd komende 2 weken voor een goed oordeel. Maar heb zoveel zin om door te spelen.
  Echter van wat ik van de xone en ps4 gezien heb zou ik de refund van een dig versie wel overwegen. De kans dat de fysieke versie nog even in prijs gedumpt wordt na alle drama lijkt me vrij groot. Dus nu refunden en in februari maart opnieuw kopen voor 30/40 lijkt me de beste strategie.
 • Toch maar gekocht voor Series X, maar ik had gewoon een 3080 moeten kopen toen ik de kans had en volledig voor de PC moeten gaan. Ik vind de bugs met bepaalde games op de next-gen consoles echt een afknapper, zowel op de PS5 als de XSX. Op de PC heb je dit tenminste wel minder.

  Daarnaast is de kracht natuurlijk ook niet helemaal zoals geadverteerd.
 • @CerandoX.nl
  Je kan ook gewoon wachten op de next gen patch
 • @Jowy
  Op de PC hoef je niet te wachten.
 • @CerandoX.nl
  Ja, dat is waar in dit geval.
  Maar veel games komen veel later naar pc in andere gevallen (o.a rockstar games).
  Altijd voordelen en nadelen.
 • @CerandoX.nl

  Loopt de game op de pc wel helemaal bug loos dan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren