1. Sony's 'Ready for PS5'-tv's missen gamefeatures bij lancering

Sony's 'Ready for PS5'-tv's missen gamefeatures bij lancering

Nog niet helemaal klaar voor de PS5

Sony's 'PlayStation 5 ready-tv's' missen belangrijke ondersteuning voor de PlayStation 5 bij lancering. Dat merkte Polygon op.

Vorige week kondigde Sony een nieuwe lijn televisies aan, deXH90 en de Z8H, die beide 'klaar' moeten zijn voor de PlayStation 5. Belangrijke hdmi-opties zijn bij release van de led-tv's echter nog niet beschikbaar, maar komen later middels een software-update. Of dat op tijd is voor de release van de console is nog niet bekend.

Daarbij gaat het om verschillende features die hdmi 2.1 biedt, zoals 120 frames per seconde in 4K-resolutie, variable refresh rate en auto low latency mode. Ook ondersteunt de duurdere Z8H al deze features na de update, maar ontbreken variable refresh rates en auto low latency mode op de X900H.

Een woordvoerder van Sony zegt tegen Polygon dat het bedrijf de televisies 'klaar voor PlayStation 5' noemt omdat ze in staat zijn om beelden in 4K en 120fps af te spelen, en de Z8H 8K-beelden.

De XH90 en Z8H zullen 'in aanloop naar de release van de PlayStation 5' beschikbaar zijn, voor respectievelijk zo'n 999,99 en 5999,99 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ALMM vind ik in principe niet heel erg. Vind het zelfs vrij storend werken bij de One X, waar deze uit/aan wordt gezet als je even naar het menu gaat en resulteert in flink wat "geflikker".
  VRR vind ik echter wel belangrijk, en dan vooral Freesync Premium ondersteuning. Er is al bevestigd dat sommige games op 30 fps worden weergegeven, en dan is LFC (Low Framerate Compensation) een erg fijne toevoeging. Of dit noodzakelijk is, is een ander verhaal. Maar voor een TV van Sony die wordt gepromoot als PS5 ready zou je dat wel verwachten bij release.

  Voor mezelf ga ik waarschijnlijk nog steeds voor de LG CX, maar het missen van DTS ondersteuning (inc. passthrough) vind ik nog wel lastig. Vooral omdat de Series X geen optische poort meer heeft, om audio via de TV naar je geluidsinstallatie te omzeilen.
 • @Gaaiz Met een versterker of soundbar heb je dit probleem niet. Ik verwacht met kerst een nieuwe receiver te kopen met volledig HDMI2.1 support.
 • @Snake_NL
  Helaas heb ik dat dus wel, want het geluid loopt via HDMI eARC vanuit de TV naar mijn AVR. En zelfs de pass-through van DTS werkt niet op een CX.
  Dus een nieuwe AVR/versterker is inderdaad een optie, maar wel zonde om dat vanwege het missen van functionaliteit op een televisie te moeten doen.
 • Wat is een goeie keuze qua tv als voorbereiding op het next-gen geweld? Ik wil max €1.500 ervoor neerleggen.
 • @Silverwolf

  Zoek een fatsoenlijke LG OLED tv, c7/c8/c9. Er is simpelweg gewoon nog steeds niets beters.
 • @Jelster Volledig mee eens.
 • @Jelster

  Ik had zelf lovende berichten gelezen over de C9, maar sommige mensen klaagde ook over de helderheid.

  Dank voor de tip.
 • @Silverwolf
  Let er dus op dat de C9 (vooralsnog) geen Freesync Premium ondersteunt. De CX ondersteunt echter geen DTS audio en is voor nu nog een stuk duurder.
 • @Silverwolf
  Heb begin dit jaar een c9 gekocht, erg tevreden. Helderheid valt me zeker niet tegen, heb best een lichte woonkamer met grote ramen links van de tv. Helderheid is prima overdag, al doe ik bij donkere scènes soms de gordijnen een stukje dicht.

  Alleen als je ramen tegenover de tv hebt (achter de bank/stoel waar je op zit zeg maar) zal het misschien een wat groter probleem worden. Dan zal je wel wat last krijgen van de reflecties.

  Verder echt een prachtig apparaat, nog steeds heel blij mee. En qua features helemaal future prof voor de next gen. Binnen jouw budget zeker een goede keuze qua prijs kwaliteit. Anders kan je misschien nog kijken naar de Samsung Q90R.
 • @That Mr Awesome

  Links van de tv heb ik ook twee ramen zitten, maar met m'n nieuwe rolgordijnen moet dat geen probleem zijn. Als ik het zo hoor van Jelster en jou, dan zit ik met de C9 wel goed.

  Van Samsung heb ik niet zo'n hoge pet op.
 • @Jelster

  Ik heb de c8 nu net 1 week (mooie aanbieding). Beste investering ooit!
 • @Silverwolf
  De c9 is uitstekend. Mijn broer en ik hebbem beide een nieuwe tv gekocht hij de c9 en ik de q90r van samsung. Voor mij een bewuste keuze ondanks dat ik de c9 bij hem al perfect vond wilde ik een harder bereik in lichtopbrengst hebben omdat er 5 meter aan ramen en openslaande deuren aan de zijkant van de woonkamer zitten. Het os dat samsung gebruikt vind ik ook iets intuïtiever maar dat zal puur zijn omdat mijn vorige (hoofd)scherm hetzelfde systeem had.
 • @Silverwolf Voor die prijs heb je een LG CX. Ik kreeg de CX voor 500 euro minder met extra 3 jaar pixel garantie. Normaal was die CX 2100 euro.
 • @Snake_NL

  Wat verschilt een CX met een C9?
 • @Silverwolf
  De enige noemenswaardige verschillen zijn (zoals ik hierboven zei) dat de CX Freesync Premium ondersteunt, en dat de C9 DTS audio ondersteunt. De beeldkwaliteit is vrijwel identiek.
  De C9 is momenteel goedkoper (want ouder model), maar is steeds minder beschikbaar. De CX zal dan ook iets langer ondersteund worden qua software updates.
 • Apart…zo ready zijn ze dus niet. Lol.

  Maarja je kunt beter verder kijken. Er zijn betere tv’s.
 • Ben prima tevreden met mijn LG 4K OLED CX van dit jaar.
 • Ooh man, het is dat ik vandaag al aan mij Sony-woordgrappen tax zit (sommige Ralle gasten beweren zelfs dat ik over mijn hoogtepunt heengeknald ben) maar anders wist ik er hier nog wel een te maken :D :D :D
 • Ik zal wel het lelijke eendje blijven wat gewoon op een 1080p monitor speel :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren