1. Command and Conquer Remaster soundtrack via stemronde

Command and Conquer Remaster soundtrack via stemronde

Fans kunnen op Reddit stemmen op favoriete nummers

Electronic Arts is druk bezig met de remasters voor Command & Conquer Tiberian Dawn en Red Alert. Frank Klepacki zal opnieuw de soundtrack verzorgen, maar vraagt fans hierbij om input. Doordat C&C naast PC ook op de PlayStation en Sega Saturn is verschenen, zijn er namelijk verschillende versies van de soundtrack.

Op Reddit vraagt hij fans het volgende:

''Zoals jullie misschien weten bevatte de PC game oorspronkelijk geen voice samples in een aantal van de nummers. Toen de officiële soundtrack uitkwam waren deze samples wel aanwezig. Ik heb de nummers oorspronkelijk geschreven op deze manier, maar ze zijn aangepast voor de release van de game. De reden hiervoor was dat het te afleidend zou zijn om stemmen door de eenheden heen te horen. Interessant genoeg zijn deze samples echter wel gebruikt in de PlayStation en Sega Saturn versies van de game. De vraag is dan ook: welke versie zullen we gebruiken in de remaster?''

Samenstelling van de Soundtrack

Ook is EA een stemronde gestart om fans te vragen naar hun favoriete nummers van Tiberian Dawn en Red Alert, inclusief uitbreidingen. In een Reddit post kunnen spelers stemmen op elk nummer dat aanwezig was in de originele games. Met upvotes kunnen spelers aangeven welke nummers favoriet zijn. Hoewel er geen harde regels zijn voor het stemmen, adviseert EA om de upvotes te beperken tot 20 nummers. Mocht je vergeten zijn hoe de nummers van deze klassieke soundtrack klinken, dan kan je deze beluisteren op de website van Frank Klepacki te beluisteren.

Aan het einde van de week zullen de stemmen geteld worden. Met de hoogst geplaatste nummers is EA van plan om iets speciaals te doen. We zijn benieuwd wat jullie favorieten zijn, laat ze hieronder gerust achter in de comments.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wout van Aken Speelt graag games als Ori and the Blind Forest, PUBG, Smash, Heartstone en Magic the Gathering terwijl hij wacht op een nieuwe Command & Conquer.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren