1. Voorspellingen voor Season 7 van Fortnite: Battle Royale

Voorspellingen voor Season 7 van Fortnite: Battle Royale

Gaat de map een strenge winter tegemoet?

Nog even wachten en dan begint alweer het zevende seizoen van Fortnite: Battle Royale. Spelers bekend met het spel kennen de procedure inmiddels: elk seizoen komt Epic Games met wat (kleine) aanpassingen aan de map. Ook dit keer staan er weer allerlei dingen te gebeuren

Kerstmis

Waar het zesde seizoen in het thema staat van Thanksgiving en Halloween, gaat het in het aankomende seizoen wederom om een feestdag: kerstmis. Een aantal dataminers hebben al verschillende aanwijzingen gevonden dat de populaire Battle Royale-map bedekt wordt onder een dik pak sneeuw. FNBRLeaks duikelde in de Fortnite-files bijvoorbeeld op dat er geluiden naar de spelmodus komen voor het lopen door de sneeuw.

Vorig jaar vierde Epic Games ook al kerst in Fortnite. Toen kwam het met een speciale kerstupdate die onder meer een aantal nieuwe wapens toevoegde. Zo werd de grenade launcher omgetoverd tot een heus sneeuwballenkanon die de granaten veranderde in sneeuwballen die dezelfde hoeveelheid schade aanbrachten. De ‘Battle Bus’, waarmee spelers naar de map gebracht worden, was omgetoverd tot een kerstcadeau. Hij was versierd met kerstlampjes en de luchtballon vervangen door een grote kerstman. Op de map konden spelers bij speciale kerstbomen minimaal twee kisten vinden met loot, waren de Supply Drops verandert in kerstpakketten en de bomen en bosjes versierd met kerstlampjes.

Fortnite Battle Royale Battlebus Kerst

Hints

Verder heeft Fortnite-ontwikkelaar zelf ook al een aantal hints gegeven dat er sneeuw op komst is naar de wereld. Zo is er op het ontgrendelbare laadscherm van week 8 dat A.I.M., het personage dat spelers vrij kunnen spelen in Season 6, een landkaart onderzoekt bovenop Flush Factory. A.I.M. is een robotachtig personage met bevroren armen en benen. Op de afbeelding is ten zuiden van Flush Factory een diamant te zien, precies waar een mysterieuze wolk zich bevindt die spelers hebben ontdekt. Deze zou onderweg naar de map zijn om de map te bedekken met sneeuw.

AIM-skin Fortnite Battle Royale

Maar hier blijft het niet bij. In oktober bracht Epic namelijk de Fortnite - Deep Freeze Bundle uit. Deze bundel bevatte een personage, glider, backbling en harvest tool met een winters tintje. Het personage draagt een skimuts, bril, handschoenen en een harvest tool in de vorm van een ijsbijl, die normaliter gebruikt wordt voor het beklimmen van steile ijswanden. Op een door Epic vrijgegeven promotie-afbeelding is te zien dat het personage van de bundel een berg beklimt die bedekt is met sneeuw, wat op het moment nergens te bekennen is in Fortnite. Wellicht komt zo’n berg naar de game, of een compleet nieuwe POI in de vorm van een sneeuwberg.

Rift-theorie

In Season 6 kwam er een onderzoekslaboratorium naar de bossen van Wailing Woods. In dat lab is te zien hoe onderzoekers de onder spelers bekende rifts maken. Met een rift kunnen spelers in de lucht worden gelanceerd om opnieuw hun glider te gebruiken. YouTuber Ali-A besloot eens goed een kijkje te nemen naar de rift in het lab en ontdekte iets mysterieus: als er goed naar de rift gekeken wordt valt er namelijk een soort besneeuwd kasteel te zien. Het kan zijn dat het gaat om het verlaten burcht bovenop de berg bij Haunted Hills, dat dit seizoen naar de map kwam.

Fortnite Battle Royale sneeuw

Verder gebeurde er in Season 6 nog iets groots waarbij een rift een grootte rol speelde. Nadat de veelbesproken paarse kubus ontplofte, kwamen spelers die op dat moment in een cutscene terecht. Hierin was te zien hoe de speler in een witte ruimte terechtkwam en een rift aanraakte, om vervolgens weer terug naar de normale wereld te gaan. Grote kans dat deze cutscene erop wijst dat de Battle Royale-map een witte metamorfose krijgt.

Season 7 van Fortnite: Battle Royale gaat naar alle waarschijnlijkheid begin december van start. Nog een week wachten en dan weten spelers of de hele map daadwerkelijk veranderd is in een sneeuwgebied, of dat er maar een klein gebied een winterthema krijgt. Laat in de reacties weten wat jullie verwachten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren