1. Super Mario Maker 2-update transformeert Mario in Link

Super Mario Maker 2-update transformeert Mario in Link

Uitgerust met pijl en boog, zwaard, bommen en schild

Deze week verschijnt er een gratis update voor Super Mario Maker 2 waarmee onder andere Link van The Legend of Zelda aan het creatieve spel wordt toegevoegd.

Super Mario Maker 2 is inmiddels bijna een half jaar uit en Nintendo is nog altijd bezig met het verbeteren en uitbreiden van de game. Via een persbericht heeft de uitgever laten weten dat The Legend of Zelda-held Link aan het bouwspel van Mario wordt toegevoegd. Spelers kunnen levels voortaan dus spelen als Link, hoewel dit alleen in de originele Super Mario Bros.-stijl mogelijk is.

Gebruikers kunnen het Master Sword verstoppen in hun levels en wanneer dit zwaard wordt opgepakt, verandert Mario in Link en beschikt hij over allerlei aanvallen. Zo kan hij zwaaien met zijn zwaard, verdedigen met zijn schild, bommen gooien en pijl en boog schieten, zoals je in alle Zelda-games doet.

Het toevoegen van Link opent nieuwe deuren in Super Mario Maker 2; zo kunnen Thwomps geblokkeerd worden of vijanden van een afstand worden verslagen. De meest interessante mogelijkheid is wellicht het opblazen van muren met bommen. Dit zorgt ervoor dat spelers wegen kunnen volgen die anders onmogelijk zijn.

Behalve de toevoeging van Link, worden er ook verschillende voorwerpen en vijanden aan de game toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn de cactus Pokey, de vijand Spike, de bevroren munt, het P-blok en een versnellingsblok. Bovendien wordt de nieuwe Ninji-speedrun-stand geïntroduceerd. In deze modus dienen spelers de snelste tijd te halen in werelden die zijn ontwikkeld door Nintendo. Dit doen spelers terwijl ze het opnemen tegen mensen van over de hele wereld. Net als in Time Trials in bijvoorbeeld Mario Kart kunnen spelers ghosts van andere spelers verslaan.

De update van Super Mario Maker 2 verschijnt 5 december op de Nintendo Switch en is voor iedereen gratis te downloaden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Zin in! Mooie update, maar wel laat. Benieuwd wat mijn favoriete level designers ermee weten te maken. Speel dit nog steeds wekelijks. De Mario Maker scene is geweldig.
  • Awesome! Krijg gelijk weer zin om te spelen.
  • Leuk, zo proberen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren