1. Speel dit jaar nog Xbox One-games op je smartphone met xCloud

Speel dit jaar nog Xbox One-games op je smartphone met xCloud

Microsoft laat gebruikers in 2019 Project xCloud testen

Dit jaar kunnen gebruikers Project xCloud testen. Dat heeft Kareem Chroudhry, hoofd van Cloud Gaming bij Microsoft, gedeeld tijdens de laatste Xbox Inside.

Eerder gaf Microsoft aan de cloud gaming-dienst intern getest wordt, maar in 2019 wordt dit uitgebreid naar consumenten. Hoe en wanneer spelers precies toegang krijgen is nog niet bekend. Ook gaf Chaudhry nog geen details over een eventuele releasedatum.

In de onderstaande video wordt de dienst ook even in actie getoond op een Android-smartphone die is verbonden aan een Xbox One-controller. Hoewel de beelden over de schouder zijn gefilmd lijkt Forza Horizon 4 goed te draaien op het apparaat.

Microsoft beoogt videogames met Project xCloud universeel beschikbaar te maken door Xbox One-games naar apparaten te streamen. Kareem Choudhry vergelijkt xCloud met de muziekindustrie: "Denk eens aan muziek. Je denk niet na over wat voor muziek je luistert als je thuis bent vergeleken met onderweg. Je luistert in elke situatie naar de muziek die je wilt luisteren. Ik wil dat gaming net zo wordt."

De toekomst

Eind vorig jaar onthulde Microsoft Project xCloud volledig. De dienst maakt het mogelijk om Xbox One-games te streamen naar alle apparaten met een acceptabele internetverbinding. Tijdens de aankondiging erkende Microsoft de valkuilen van cloud gaming, maar verzekert gamers tegelijkertijd dat de wijd verspreide Azure-servers een oplossing bieden.

Ook dook er een patent op dat mogelijk duidelijkheid schept over hoe xCloud werkt. Microsoft zou lag-gevoelige elementen, zoals het afvuren van wapens, verwerken op lokale hardware en andere aspecten van games uitbesteden aan servers.

Het is nog niet bekend wanneer Project xCloud lanceert.

Xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nu nog naar de Switch.
 • @SmartTies

  Gaat niet gebeuren.

  Rumor was ook al debunked.
 • :(
 • @Newgamessuck
  Was het gerucht dat het gerucht niet waar was niet ook een gerucht?
 • @Gaaiz

  Nee, dat was Microsoft zelf.
 • @Newgamessuck
  Het enige wat ik gelezen heb is dat Brad Sams van diverse connecties te horen had gekregen dat er geen Gamepass support voor de Nintendo kwam, maar ik heb geen officieel bericht gezien?
  Ik zie de kans ook minimaal dat het gebeurt, maar officiële wel/niet berichten zijn er naar mijn weten nooit geweest.
  Heb je een bron? ^^
 • @Gaaiz

  Je hebt gelijk, het komt van Brad Sams die bewezen meerdere bronnen binnen Microsoft heeft.
 • Streaming lijkt mij persoonlijk nog steeds helemaal niets. Ik denk dat ik de latency niet zou trekken, maar wellicht moet ik het een keer proberen voordat ik oordeel.
  Voor thuis zou ik het in ieder geval nooit gebruiken, en onderweg ben ik bang dat de verbinding in de trein te instabiel is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren