1. Online couch-gamen met Steam Remote Play Together

Online couch-gamen met Steam Remote Play Together

Bèta start op 21 oktober

Steam krijgt een nieuwe functie genaamd Remote Play Together die ervoor zorgt dat lokale multiplayer-games ook over het internet gespeeld kunnen worden.

De ontwikkelaar van de game Hidden in Plain Sight, Adam Spragg, ontving een e-mail van Steam waarin de functie aangekondigd. Het nieuws deelde hij op Twitter. In het bericht aan hem meldt Steam het volgende, “Jouw lokale multiplayer-game wordt binnenkort verbeterd door de automatische ondersteuning van Remote Play Together op Steam."

Eén speler streamt zijn/haar game naar maximaal drie andere gebruikers. Op deze manier kan de game online gespeeld worden. Met behulp van de Remote Play Together-bèta kan een speler elke game met ondersteuning voor lokale multiplayer, lokale coöperatie of gedeelde/gesplitste schermfuncties starten en vervolgens via Steam een vriend uitnodigen om deel te nemen aan het spel. Met Remote Play Together kunnen vrienden meedoen met eigen controllers, stem, audio en display - ongeacht of ze de game ook op Steam bezitten.

Remote Play Together ondersteunt normaliter maximaal vier spelers en de games draaien op 60fps met een resolutie van 1080p. Om ervoor te zorgen dat de functie optimaal bruikbaar is moet een een internetconnectie zijn van tien tot dertig Mbps. Echter wordt er in het bericht van Steam gemeld dat het mogelijk is om meer spelers toe te voegen als de internetconnectie beter is.

De bèta voor Remote Play Together start op 21 oktober.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren