1. Speler ontdekt geschrapt einde voor Shadow of the Tomb Raider

Speler ontdekt geschrapt einde voor Shadow of the Tomb Raider

SPOILERS! Fout van ontwikkelaar toch ontdekt

Let op; dit bericht bevat spoilers! In Shadow of the Tomb Raider is een after-credits-scène ontdekt die voor veel discussie heeft gezorgd bij fans van het spel. Op een Tomb Raider-forum stelde gebruiker 'Tombstone' de vraag waarom niemand vragen stelde bij het 'einde'. Uit reacties bleek dat niemand wist van dit alternatieve einde. Het einde bestond wel degelijk, maar was volgens ontwikkelaars niet bedoeld om in het spel te komen.

Nadat Tombstone het einde had ontdekt en op het forum aan andere spelers hierover vragen begon te stellen over waarom nog niemand dit einde had genoemd, werd hij gelijk neergezet als een troll. Niemand kende dit einde en nam Tombstone dus alles behalve serieus. Tombstone deed zijn best om mensen toch te overtuigen en besloot het hele spel nog een keer te spelen om zo te bewijzen dat het einde toch bestaat. Uiteindelijk postte hij de after-credits-scène online en werd de discussie gesust met oprechte excuses naar Tombstone.

In het alternatieve einde zit Lara Croft aan haar vaders bureau in Croft Manor en schrijft ze een brief. In beeld wordt op een kleine tafel een andere brief getoond. Deze brief is geschreven aan Lara en gestuurd door Jacqueline Natla, de vijand van de oorspronkelijke spellen. Bekijk hieronder de hele scène.

Fans vragen zich af na het zien van dit einde waarom de ontwikkelaars wel praten over een toegevoegde update als 'Photographer mode', maar niks zeggen over de gevonden scène. Uiteindelijk kwam de ontwikkelaar met een verklaring over de scène en verklaarde dat de scène nooit in het spel had mogen zitten.

'Het was één van de mogelijke scènes voor het einde, maar uiteindelijk werd het een ander einde. Het is ongelofelijk dat deze scène toch in het spel terug te vinden is.'

De 'Day One-patch' heeft ervoor gezorgd dat dit einde verder niet meer in het spel voorkomt. De ontwikkelaar hoopt ook dat iedereen de Day One-patch installeert om volledig van het spel te genieten zoals het hoort.

Shadow of the Tomb Raider

Op de redactie van InsideGamer, mochten prijswinnaars Shadow of the Tomb Raider voor drie uur lang spelen. Lees en bekijk hier hoe de ervaring was van de gamers en hun toffe reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Toevallig heb ik de game nét uitgespeeld.
    De post credit scene is praktisch hetzelfde, behalve de brief van Natla.
    Dus beetje onzin om je druk over te maken…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren