1. Schakelen tussen man en vrouw kan op elk moment in Assassin's Creed Valhalla

Schakelen tussen man en vrouw kan op elk moment in Assassin's Creed Valhalla

Eivor blijft Eivor

Het is op elk moment in Assassin's Creed Valhalla mogelijk om tussen een mannelijk en vrouwelijk hoofdpersonage te schakelen.

Dat blijkt uit de gespeelde previewsessie, zo werd ook in de preview op zustersite Gamer.nl opgemerkt. "Je kunt wederom kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke hoofdrolspeler, al werkt dat systeem ditmaal anders dan in Odyssey. In die game kon je kiezen uit hoofdrolspelers Alexios en Kassandra, die ook naast elkaar in het verhaal bestonden. In Valhalla speel je altijd als Eivor, die afhankelijk van je keuze een man of een vrouw is."

De preview vervolgt: "Je speelt daarom altijd exact hetzelfde verhaal, ongeacht je geslachtskeuze. Het aangepaste systeem brengt een bijkomend voordeel met zich mee: de game laat je nu middenin een speelsessie alsnog je geslacht veranderen. Dat wordt in-game weggezet als een simpele keuze in de vr-machine Animus, waarin ook Valhalla zich afspeelt."

Assassin’s Creed Valhalla verschijnt op 17 november voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. De game verschijnt ook op PlayStation 5 en Xbox Series X wanneer de consoles eind dit jaar verschijnen.

Assassin's Creed Valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Handig voor als je gender fluid bent.
 • @CerandoX.nl
  Ik heb dat altijd een hele vreemde term gevonden. Wat bepaald of je je mannelijk of vrouwelijk voelt? Is dat niet gewoon gebaseerd op wat jouw directe omgeving als mannelijk of vrouwelijk beschouwd? Ik kan het niet begrijpen in ieder geval.
 • @blue_blade_3

  Ik beschouw mezelf als genderfluïde en ik kan het zelf best omschrijven als een gevoel.

  Ik heb de ene dag zin om me fijner te kleden en de andere dag wat stoerder, hangt er zoals ik al zei van af waar ik me van dag tot dag het "beste" in voel. Hoe ver je gaat daarin hangt denk ik af van persoon tot persoon, vandaar het hele iedereen-is-uniek-verhaal.

  Hoeft niet per se iets te maken te hebben met seksuele voorkeur, al is die bij mij sowieso eerder gericht op mannen. Zoals ik al zei, een gevoel, iets dat je niet kan veranderen of kan verklaren zonder dat zelf te ondervinden. Vergelijk het met verliefd worden, interesse's hebben die specifiek jou interesseren van nature,… Je kiest er niet voor om die dingen te ervaren of leuk te vinden. Ik ontken mijn geslacht zeker niet (ben niet trans, voel me niet opgesloten, ben blij met mijn biologisch geslacht, ik word graag aangesproken met "hij"). Dit geldt voor mij persoonlijk, maar bij iemand anders kan dat totaal verschillen, om het ingewikkeld te maken.

  Ik zou mezelf niet graag willen indelen in categorieën, want in eerste instantie is dat erg persoonlijk. Ik ben een mens van vlees en bloed en al de rest is bijzaak. Ik zal niet getriggerd worden als iemand iets foutief denkt over genderfluïditeit, wat logisch is als je er niets van zou kennen.
 • @Mister Frowdo
  Aha. Als je het zo omschrijft lees is het meer als een term die gebruikt wordt wanneer je dagelijks andere voorkeuren hebt die niet perse geslachtgericht zijn. Want als je het bijvoorbeeld over kleding hebt, dan is de maatschappij de reden waarom het als mannelijk of vrouwelijk wordt weggezet.
 • @blue_blade_3

  In mijn geval druk ik dit uit met kleding omdat ik me daar goed bij voel, in andere gevallen hoeft dat niet (alleen) zo te zijn.

  Genderfluïditeit betekent letterlijk het schommelen tussen geslachten (als in een gevoel hebben), dus het heeft wel degelijk te maken met geslacht en identiteit. De grens met trans is daarom heel dun en vaak verwarrend voor veel mensen die deze zoektocht doormaken.

  Het is net vaak omdat dingen die men cultureel koppelt zoals kleding, een manier zijn om uit te drukken dat je zo bent, een vorm van "outing". Dit doe je niet per se om een statement te maken, maar omdat het psychologisch en mentaal juist voelt voor die persoon. Je draagt wat je voelt dat juist is - in dit geval van dag tot dag, hangt er vanaf hoe je je op dat moment voelt.

  Dit is zoals een trans persoon er ook niet voor kiest om vast te zitten in zijn/haar lichaam. Het is puur biologisch en oncontroleerbaar zoals het bloed dat door je lichaam stroomt. Denk maar aan vrouwelijke atleten met mannelijke chromosomen, die zijn fysiek vrouwelijk maar biologisch een man. De natuur is gecompliceerd.

  Samengevat: het draait dus net wél om geslacht en het gevoel dat je er aan koppelt, al drukt iedereen dat op zijn/haar eigen manier uit. De manier waarop we dit uitdrukken is cultureel en maatschappelijk gebonden. De wereld is divers, en we zijn allemaal uniek. Ik geloof niet in "ik ben 100% hetero, homo of bi". Ik geloof in die 1% (of meer) diversiteit in elke mens.


  Maar dat kan aan mij liggen.
 • @Mister Frowdo
  Helder. Jij en ik hebben een hele andere manier van denken merk ik. Mijn hersenen zijn wat dat betreft erg zwart-wit. Uit personilteitstesten blijkt bij mij ook dat dat bij mij "extremer" is dan bij anderen. Ik kan ook niet goed tegen onverwachte grote veranderingen. Wellicht dat ik daarom moeite heb dit soort zaken te begrijpen.
 • @blue_blade_3

  Geen probleem. Een vooroordeel is snel gemaakt, ook ik ben daar vaak schuldig aan. Zolang we iets op een respectvolle manier elkaar kunnen proberen uit te leggen en te begrijpen, dan is de wereld al een pak mooier.

  Edit: niet dat jij een vooroordeel had. De wereld is trouwens veel mooier in kleur dan zwart-wit, niet? :-)
 • @Mister Frowdo
  Haha dat zeker. Mensen mogen van mij doen en laten wat ze willen, zolang anderen er maar geen last van hebben.
 • @blue_blade_3

  Idem!
 • Leuk voor de besluiteloos mensen. Ik kies voor male Eivor en blijf de gehele playthrough male Eivor .


  Hopelijk komen ze in de game zelf met de zelfde soort uitleg als in Odyssey waarom je tussen vrouw en man kan kiezen en dit keer on the get go kan switchen. Ik vond die uitleg in Odyssey echt heel erg goed gedaan, na het lezen van die uitleg had ik inderdaad het gevoel dit past wel bij deze versie van de animus.
 • @Meta_coola.

  Tldr
 • @Meta_coola

  Heb ergens gehoord dat het een homoseksuele mannelijke personage is, klopt dit?
 • @CyberFl

  Heb ik nog nergens gelezen. Maar als het zo is, zie ik het probleem niet dat zorgt er in ieder geval niet voor dat ik niet meer als mannelijk Eivor wil spelen.
 • @CyberFl Ik heb gelezen dat de keuze bij de speler ligt met wie die als Eivor een relatie aan wilt gaan.
 • @JolienMauritsz

  Ah net zoals in odyssey dus. Daar kon je er ook voor kiezen om hetero, homo of biseksueel te zijn. Odyssey heeft laten zien dat het redelijk goed werkt ( romances in odyssey waren dik fun, niet serieus maar gewoon dik fun)
 • @Meta_coola

  Dus je kiest voor de mannelijke relaties? :P
 • @CyberFl

  In odyssey ben ik voor zowel de vrouwelijke als mannelijke relaties gegaan. Was ancient greece en daar van is bewezen dat de samenleving man man relaties normaal vonden. En waneer ik roleplay, roleplay ik :P
 • @CyberFl

  Is toch niks mis mee? Ik heb als Alexios met heel mannelijk virtueel Griekenland de lakens gedeeld in AC: Odyssey en ik heb ferm genoten van al die onderbroekloze hunken!

  Het enige probleem was een tekort aan olijfolie! Laat dit nieuwe deel maar komen!
 • @Mister Frowdo

  Grappig hoe dit verschilt. Ik ben a-seksueel als het om mijn virtuele leven gaat. Seks in games doet mij he-le-maal niets. Ik hoef het niet te zien, niet te hebben en als het weggelaten zou worden in games dan ben ik daar helemaal niet rouwig om. Niets met preutsheid te maken, want int echte leven mag ik het graag uitoefenen ;) maar in games heb ik niets mee. Beetje als seks met een opblaaspop (gok ik :p) de suggestie is er, maar een van de belangrijkste redenen voor mij om seks te hebben is afwezig = fysieke tastbaarheid met een mens van vlees en bloed ;)
 • @benjaminben

  Ik snap je punt. Ik probeerde ook alleen maar te reageren met 'n luchtig grapje. Ik hoef seks in games ook niet per se te zien als extra optie. Heb er ook geen enkele virtuele belangstelling voor zoals jij dat al hebt laten merken. Snap ook al die Japanse overdreven pornografische voyeur-games niet. Maar het mag van mij wel getoond worden binnen de context (ik hou niet van censuur), anders heb je een ander soort fetisj voor games, denk ik. :')

  En inderdaad, er is helemaal niets dat echte fysieke aantrekking, ahum, kan overtreffen! :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren