1. Spelers kunnen nu loot gooien in PUBG

Spelers kunnen nu loot gooien in PUBG

Seizoen 5 is begonnen

Het vijfde seizoen vanPlayerUnknown's Battlegrounds is van start gegaan en de eerste patch staat voor de deur. De update introduceert onder andere de Survivor Pass en een aantal nieuwe gameplay-opties.

De meest opvallende toevoeging aan het battle royale-spel is de optie om loot te kunnen gooien. Teamgenoten kunnen nu wapens naar elkaar gooien, maar ook bijvoorbeeld munitie of verband. Spelers die het item willen ontvangen moeten dit aangeven via een nieuw communicatiemenu. Vervolgens verschijnt er een melding bij de andere teamgenoten, wanneer ze deze melding accepteren verschijnt het gevraagde item direct in de rugzak van de teamgenoot. Als spelers te ver van elkaar af staan, valt het item op de grond of wordt het item gegooid in de richting van de teamgenoot.

Deze nieuwe optie kan ook worden gebruikt in aanvallend opzicht, zo kunnen spelers mêlee-wapens naar vijanden gooien. Dit houdt in dat mêlee-wapens een hele nieuwe functie krijgen in PUBG. Spelers kunnen nu een aantal close-range-wapens verzamelen om deze vervolgens als throwables te gebruiken. Een andere interessante toevoeging zijn de vending machines. Deze automaten zijn op verschillende willekeurige plekken in de map te vinden. De automaten verkopen onder andere pijnstillers en energiedrankjes.

Daarnaast is spawn-rate van wapen in de Miramar-map aangepast. Wapens zijn nu iets makkelijker te vinden. Bovendien zijn er twee nieuwe locaties aan de map toegevoegd, spelers kunnen nu bijvoorbeeld crossen op een racebaan.

Hieronder vind je de onthullingstrailer van het vijfde seizoen.

PlayerUnknown's Battlegrounds is reeds beschikbaar voor pc, PlayStation 4, iOS, Android en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren