1. Emotes in Call of Duty: Black Ops 4 worden oneerlijk gebruikt

Emotes in Call of Duty: Black Ops 4 worden oneerlijk gebruikt

Treyarch werkt aan oplossing

Spelers gebruiken emotes in Call of Duty: Black Ops 4 om andere spelers op een oneerlijke manier te spotten in de Blackout-modus.

Wanneer een emote wordt geactiveerd in de Blackout-modus, schakelt de camera kort naar de derde persoon, zodat spelers de emote die ze net hebben gebruikt kunnen zien. Daarbij kan de camera rondgedraaid worden.

Spelers van de Blackout-modus maakten hier al snel misbruik van. Op die manier is het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld achter muren te kijken en zo een veel beter beeld van de omgeving en de locatie van tegenstanders te krijgen. Dit wordt 'emote peeking' genoemd en wordt nu massaal gedaan in Black Ops 4.

Ontwikkelaar Treyarch laat op Reddit weten dat men hier iets tegen gaat doen. Er komen twee versies van Blackout: eentje waarin de emotes zoals nu werken en een versie voor competitieve wedstrijden waarin de camera vaststaat.

Uitgever Activision laat tevens weten dat Call of Duty: Black Ops 4 de bestverkochte digitale release op dag één is in de geschiedenis van de uitgever. Daarmee verbreken de digitale verkopen van Black Ops 4 die van de Call of Duty-game van vorig jaar, WW2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Als iedereen het kan gebruiken, is het dan nog steeds oneerlijk?
  Anyway, ik heb dit zelf ingame nog niet voorbij zien komen, lijkt me ook een kwestie tijd voordat het gepatched wordt.
 • @Robskeee
  Ja, anders kan je elke glitch of cheat goedpraten.
 • @ShadowhunterrX Het is echter geen glitch of cheat.
 • @Robskeee
  Maakt niet echt veel uit hoe je het noemt. Je word alsnog op een oneerlijke manier gekilled en dat iedereen het kan gebruiken moet geen hol uitmaken. Anders kan je alles toestaan…


  ( ah je hebt je eerste reactie al groter gemaakt. )
 • Laat ze die emotes eruit halen en je pijltjes toetsen gebruiken voor sbel wisselen van granaat of verband types.
 • Het opsplitsen tussen een competitieve en een casual versie lijkt mij niet zo een goed idee, je kunt op een creatieve manier de emotes ook op een andere manier implementeren.
 • @CerandoX.nl jep dit is een te makkelijke work-around. Het moet toch anders kunnen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren