1. Counter-Strike: Global Offensive community niet blij met update skin-trading

Counter-Strike: Global Offensive community niet blij met update skin-trading

Petitie gestart

Valve vertelde vorige week in een blogpost over de veranderingen in de update van Counter-Strike: Global Offensive. De belangrijkste verandering was dat het systeem rondom het ruilen van skins op de schop is gegaan. Spelers zijn niet blij met deze verandering.

Vanaf nu moeten spelers 7 dagen wachten om skins die hij of zij geruild heeft, te kunnen gebruiken of weer door te ruilen. Deze regeling was ook al van kracht voor nieuwe in-game aankopen.

Rondom het ruilen van zeldzame skins is een grote markt ontstaan. Zo kan je op websites CS:GO skins kopen en verkopen. In eerste instantie kon je met het verkopen van deze skins alleen tegoed in Steam zelf krijgen. Deze websites bieden nu ook geld aan door middel van PayPal transfers. Deze verandering in de regeling laat de handel in wapen skins op dat soort sites niet verdwijnen. Ze raken waarschijnlijk wel in de problemen, omdat de prijzen van deze skins heel erg kunnen fluctueren.

Alhoewel Valve niet duidelijk zegt of ze iets willen of gaan doen tegen de lucratieve skin handel, gaat het voornamelijk om websites die lijken te frauderen of scammen. Scam-sites laten namelijk bezoekers betalen en geven vervolgens geen skins.

Petitie

Maar de community is het niet eens met de verandering en is een petitie gestart. Ze willen de verandering terugdraaien. Op de site van de petitie staat: "This update essentially destroys trading interactions as a whole."

Momenteel hebben al 122.000 mensen de petitie getekend. Het doel is om de petitie te laten tekenen door 150.000 mensen.

Valve zegt in de blogpost ook: "However, we realize today’s change may also be disruptive to some players. We’ll continue to evaluate trading policies as time goes on, and if you have any feedback or concerns about the change you can email us."

Na de introductie zeiden veel spelers dat deze regeling geen scammers tegen gaat.

"Valve lijkt zich flexibel op te stellen door te zeggen dat ze bereid zijn om het handel beleid aan te passen. Ik betwijfel of ze daadwerkelijk een ander beleid doorvoeren wanneer de petitie door 150.000 mensen is ondertekent. Het kan dat Valve gewoon de skin handel ansicht wil stoppen, maar dat ze dit niet duidelijk naar voren willen brengen." - Pablo Bool

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Ik vind het absurd dat er nu 7 dagen moet gewacht worden om te traden als ik heel eerlijk ben! De reden is onzin en Valve heeft zelf ook heel veel gehad aan de skin handel, vooral door csgo gok sites. Deze industrie heeft zoveel voor Valve betekent, omdat Valve volgens mij 15% van alle aankopen op de steammarket pakt, dus ga maar na hoeveel ze daarmee verdienden. CSGO gambling was een 5 billion dollar industrie. 15% van 5 billion is 750 MILJOEN! Ik denk dat Valve de skin handel dus de skinhandel zelf echt niet stop wou zetten, maar dat ze gewoon gedreigd werden dit te doen. Ik heb zelf een site gemaakt voor veilige gok sites en tutorials, deze kun je hier vinden: CSGOPromoCodes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren