1. Spelersaantal Destiny 2 passeert grens van één miljoen

Spelersaantal Destiny 2 passeert grens van één miljoen

Bungie klimt naar boven

Ontwikkelaar Bungie heeft met Destiny 2 meer dan één miljoen dagelijkse spelers weten te trekken. Dit wordt bekend naar aanleiding van de Charlemagne Bot via het Twitter-kanaal Pyro Gaming.

Op 16 juni werd vastgesteld dat de grens van een miljoen dagelijkse spelers van Destiny 2 was gepasseerd gecombineerd op alle platformen. De actieve spelers waren verspreid over de verschillende modi binnen de game. Zo waren 961.000 spelers actief in PvE, 472.000 in Crucible, 319.000 in Gambit en 139.000 in raids. Uiteraard waren de spelers op verschillende modi actief.

Met het aantal spelers wordt verondersteld dat de nieuwste uitbreiding voor Destiny 2, Season of Opulence een succes is en veelvuldig wordt gespeeld door de fans. Daarnaast is er kort geleden een volgende uitbreiding genaamd Shadowkeep evenals een gratis versie van Destiny 2 aangekondigd wat mogelijk de interesse van bestaande en nieuwe spelers heeft doen toenemen in de game.

Destiny 2

De toename van het aantal spelers is een goed teken voor ontwikkelaar Bungie dat kort geleden de rechten voor Destiny terugkocht van uitgever Activision. Na deze acquisitie verbrak Bungie de werkrelatie met Activision en is sindsdien onafhankelijk geworden. In een recent financieel rapport van Activision werd duidelijk dat het verliezen van de franchise zorgde voor een forse daling in het aantal maandelijkse spelers. Dit aantal kwam neer op ongeveer zes miljoen spelers.

Destiny 2 is verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Destiny for Lijf!
 • Goed nieuws! Blij dat deze game weer omarmt wordt! Ben heel benieuwd naar het free-to-play effect.
 • @Bert de Vries
  Destiny 1 : 3.2 mil PU
  Destiny 2 2017 : 1.2 mil twitter
  Destiny 2 2019 : 1 mil

  Goed nieuws :P ? Ik zie eerder een dalende lijn met af en toe een bump omhoog. F2P is in mij ogen de laatste red middel als da niet werkt is het bye bye.

  1 mil over 3 platformen kan ik niet goed noemen ;).
 • Een hoop van dit aantal zullen mensen zijn die alleen even kijken of de nieuwe Dlc wat is, ik denk dat de aantallen weer enorm zullen dalen de komende periode.
 • @MythicZ
  de aantallen stijgen juist. De game is nu ook gewoon goed. Er is zo fucking veel te doen! De nieuwe game mode (menagerie) is ook goed!

  Ik heb wel hoop voor de toekomst!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren