1. The Witcher 3 wordt weer meer gespeeld dankzij Netflix-serie

The Witcher 3 wordt weer meer gespeeld dankzij Netflix-serie

Game stijgt in populariteit op Steam

Sinds de lancering van The Witcher op Netflix afgelopen vrijdag zijn de spelersaantallen van The Witcher 3: Wild Hunt op Steam aan het stijgen.
Dat blijkt uit cijfers van Steam Charts. Hoewel er normaliter maximaal zo'n 15.000 mensen tegelijk The Witcher 3 spelen op Steam, steeg dit gedurende het weekend steeds verder en stond de teller afgelopen maandag op meer dan 49.000 gelijktijdige spelers.


Dit houdt ongetwijfeld verband met de lancering van The Witcher op Netflix, een serie gebaseerd op de gelijknamige boeken. De games spelen zich na deze boeken af.

Gisteren kwam al naar buiten dat ontwikkelaar CD Projekt Red een nieuwe deal heeft gesloten met de schrijver van de boeken om meer games te ontwikkelen gebaseerd op de franchise.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het is zon vet spel, misschien wel het vetste en beste spel van de laatste 30 jaar.
 • De serie is ook vet, had mijn bedenkingen bij de cast, maar super nice.
 • @babayaka1972
  Over het algemeen een vermakelijke serie, al vind ik de keuze voor Triss en de Elven buitengewoon slecht. Overigens erg tof hoe ze Dandelion hebben weggezet.
 • Kreeg zelf ook weer zin de game op te pakken tijdens het kijken. Vette serie hoor, had mijn bedenkingen bij Super man als Geralt, maar hij was enorm goed. Met name de stem was spot on.
 • Fijne serie, geweldige game.
  De art direction van de serie had wel iets kleurrijker mogen zijn wat mij betreft maar verder enorm vermakelijk.
 • @tielo
  Iets kleurrijker? Jij hebt duidelijk de laatste DLC niet gespeeld
 • @Gluon en jij hebt duidelijk niet goed gelezen.
 • Ik vind de serie na twee afleveringen nog maar moah. Het verhaal wordt heel rommelig verteld. Ik kijk samen met mijn zus die niet met de games noch boeken bekend is (ik wel) en die heeft veel moeite om alles te kunnen plaatsen. Iets meer context in de dialogen had wel gekund. De cast is gelukkig wel goed gedaan tot nog toe en de sfeer van de games komt ook aardig over op tv.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren