1. Spider-Man is snelst verkochte first-party PlayStation-game ooit

Spider-Man is snelst verkochte first-party PlayStation-game ooit

Verkoopt 3,3 miljoen keer in drie dagen

Marvel's Spider-Man is in drie dagen tijd wereldwijd 3,3 miljoen keer verkocht. Daarmee is het de snelst verkochte first-party game op een PlayStation-console ooit.

Dat betekent dat de game sneller is verkocht dan alle andere games van Sony zelf op alle PlayStation-consoles, waaronder de God of War-games en Horizon: Zero Dawn. Het eerder dit jaar uitgekomen God of War hield het vorige record. Spider-Man is tevens de snelst verkochte superheldengame ooit.

Spider-Man is exclusief verkrijgbaar voor de PlayStation 4, ontwikkeld door Insomniac Games (Sunset Overdrive, Ratchet and Clank) en uitgegeven door Sony. De game draait om de gelijknamige stripheld die in New York diverse schurken moet tegenhouden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Indrukwekkende cijfers !
  Het is ook een top game.
 • Ja want single player games zijn blijkbaar niet meer in trek - aldus EA.
 • @AWESOMEDUDE3
  Ik had die Star Wars game van Visceral graag willen spelen. Nog steeds erg jammer dat deze niet meer uitkomt.
 • @AWESOMEDUDE3 Elke game met een mp functie erin voelt als een verplichting om die ook te spelen. Door een singleplayer ben je gewoon doorheen en leg je hem weg of er zou iets van een co-op in moeten zitten. Het is gewoon geen doen om iedere game een MP te geven en dat ook nog eens te gaan onderhouden. Waar haal je die tijd tegenwoordig vandaan.
 • @Snake_NL
  Ik begrijp wat je bedoelt maar als ik een mp in een game niets vind speel ik het gewoonweg niet. Het is mooi meegenomen maar dan heb ik liever een hele goede sp zonder mp.
 • @AWESOMEDUDE3 Ik heb precies hetzelfde. Van mij mogen ze zelf de MP feature los ter download aanbieden en de singleplayer game bv los verkopen voor veel minder.

  Ik ben daarom ook benieuwd of CoD Blackout een losse battle royale game gaat worden of dat iedere CoD versie weer zijn eigen BR game krijgt.
 • @Snake_NL
  Als ze dat doen dan winnen ze nooit van PUBG bijvoorbeeld. Die map moet regelmatig geüpdatet worden.
 • Verdient dit spel het, meh.
  Ja en nee, het is zeer algemene plezier, maar de spellengte is niet zo lang en de reviews niet de hoogste.

  Ik vind het persoonlijk wel een topgame, heb er echt super veel plezier mee. Maar dit zou misschien ook kunnen zorgen voor een MCU aan videogames, en dat is wat minder. (Overigens zijn er weinig helden die geschikt zijn voor een videogame)
 • @Ardyn het heeft hier toch niks met de vraag te maken of het spel dit verdient? Het is gewoon een feit…
 • Gekocht. Sony heeft gewoon de beste first party games en Spider-Man bewijst dit. Verhalende games is sowieso qua console bouwers het sterkst in.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren