1. Regisseur Assassin's Creed Odyssey over dlc: 'we hebben de plank misgeslagen'

Regisseur Assassin's Creed Odyssey over dlc: 'we hebben de plank misgeslagen'

'We hebben de plank misgeslagen'

Creative director Jonathan Dumont van Ubisoft heeft zijn excuses aangeboden de nieuwste Assassin's Creed-dlc. Hierin worden spelers in een romantische relatie geforceerd.

Dit artikel bevat spoilers voor het verhaal in de Shadow Heritage-dlc

Ubisoft kreeg veel kritiek te verduren over de tweede episode van de Legacy of the First Blade-dlc in Assassin's Creed Odyssey, genaamd Shadow Heritage. In dit gedeelte van de uitbreiding wordt bekend dat de protagonist aan het einde een kind krijgt met een partner en daarmee een heteroseksuele relatie is aangegaan. Opvallend is dat in de basisgame van Assassin's Creed Odyssey de speler vrij is om te kiezen wat de seksuele geaardheid is van de protagonist. Spelers voelden zich bedrogen doordat men nu gedwongen wordt om hun protagonist heteroseksueel te laten zijn.

Nu heeft de creative director van Assassin's Creed Odyssey, Jonathan Dumont, gereageerd op de kritiek en zijn excuses aangeboden. "Met het lezen van de reacties van spelers over onze nieuwe dlc voor Legacy of the First Blade, Shadow Heritage, willen wij onze excuses aanbieden aan spelers die teleurgesteld zijn in de relatie die hun personage is aangegaan. De bedoeling van het verhaal was om uit te leggen hoe de bloedlijn van jouw personage van invloed was op de Assassins, maar eenmaal kijkend naar jullie reacties is het duidelijk dat we de plank hebben misgeslagen", aldus Dumont.

Assassin's Creed Odyssey

Dumont legt verder uit dat deze keuze werd gemaakt om te laten zien hoe belangrijk het voor Alexios of Kassandra was om een nageslacht te hebben nadat de personages hun eigen sterfelijkheid evenals de eerdere opofferingen van Leonidas en Myrinne beseffen. Volgens Ubisoft was het hun doel om vanuit een pragmatisch perspectief de spelers te laten kiezen om hun bloedlijn voort te zetten of om een romantische relatie aan te gaan. Daarbij benadrukt Dumont dat Ubisoft heeft geprobeerd om de twee keuzes van elkaar te scheiden, maar dit proces voorzichtiger aangepakt had moeten worden, aangezien het bedrijf te maken had met een dunne scheidslijn tussen roleplay-keuzes en het verhaal.

Hiermee geeft Dumont ook toe dat dit proces niet goed afgehandeld is en de volgende episode van de dlc, Bloodline, spelers niet langer verplicht zijn om een heteroseksuele relatie aan te gaan indien spelers dit niet wensen. "We hebben jullie reacties online gelezen en ter harte genomen. Dit is voor ons een leerproces geweest. We zijn vereerd om hoeveel jullie gehecht zijn aan jouw Alexios en Kassandra en wetende dat wij jullie hebben teleurgesteld is dit niet iets wat wij licht opvatten. We gaan eraan werken om er zeker van te zijn dat de keuzes voor de speler zich zullen voortzetten in onze dlc-content zodat jij trouw kunt blijven aan het personage die jij hebt leren kennen".

Houd InsideGamer in de gaten voor een review-update rondom Assassin's Creed Odyssey.

Shadow Heritage is nu beschikbaar als onderdeel van de Assassin's Creed Odyssey-dlc Legacy of the First Blade. Deze uitbreiding is verkrijgbaar via de Season Pass op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Kijk je mee EA. Zo hoor je om te gaan met je community. Sure Ubisoft is echt niet heilig maar het feit blijft ze luisteren heel erg goed naar hun fanbase en bovenal leren ze van hun fouten.

  Maar eigenlijk vind ik dat ubi in deze geen excuses hoeft aan te bieden. Lore wise moet Alexios/Kassandra een kind krijgen. In 480 bc Griekenland was er nog geen ivf om een kind te krijgen dus man en vrouw moeten wel met elkaar neuken om een kind te krijgen.

  Overigens zie ik probleem niet. Alexios/Kassandra is biseksueel. Homo's blij hetero's blij
 • @Meta_coola

  Alleen is Alexios/Kassasandra niet per definitie bisexueel, het is immers aan de spelers zelf om te beslissen hoe ze hier mee om gaan. Het is hierom dus raar dat je de hele main game zou kunnen spelen als homo of lesbienne, om vervolgens tijdens de DLC geforceerd te worden en heteroseksuele relatie aan te gaan.
 • @Shuckles

  Het blijft een verhaal gedreven game. Dus lore wise hebben ze voor de goede richting gekozen. Die sneeuwvlokjes moeten gewoon niet moeilijk doen. Het is een role playing game doe gewoon alsof je in een dronken bui gebatst hebt met het verkeerde geslacht.
 • @Meta_coola

  Eens, al zal mij het nooit en te nimmer overkomen dat ik 'in een dronken bui bats met het verkeerde geslacht'… :'-D
 • @Meta_coola

  Als ze de 'lore' willen aanhouden, dan hadden ze de optie in de game niet moeten geven om de seksuele geaardheid zelf te bepalen.

  Ontwikkelaars moeten trouwens gewoon een game maken die ze zelf willen maken. Er zullen altijd wel mensen klagen. Dit is echter slecht geschreven, of misschien anders gezegd, niet slim.
 • @Silverwolf

  Misschien. Dat gezegd hebbende als Ubisoft met betrekking tot AC iets goed doet is het wel de lore behouden. op deze "fout" na hebben ze in ieder geval niks ge-retconed.
 • @Silverwolf

  Je kiest de sexuale geaardheid ook helemaal niet. Je kiest met welke persoon je sex hebt.
 • @miklo32

  Oke, ik heb de game ook niet gespeeld. Maar als je kiest met wie je sex hebt, dan bepaal je als speler toch zelf wat de geaardheid van je personage is?
 • @Meta_coola

  Haha kom je uit de achterhoek met je batsen?
 • @Luigi1985

  Nee ik ben een Zeeuw. Het eerste concept van m'n post was iets grover en ik kon zo snel niet iets "netter" dan het word batsen verzinnen
 • @Luigi1985
  Batsen, gewoon een mooie term uit het Mastermovie tijdperk.
 • @AWESOMEDUDE3

  Nichtrijderrrrr..!
 • @Piet S.
  Born to be alive is van patrick hernandez…
 • @blue_blade_3

  Booooorn, booooorn, booooornnnnn…
  Born to be alive!

  Ff, ff lekker peukie ròken!
 • PC rommel. Flikker toch op man.
 • Ik snap het niet, het is toch niet meer dan normaal dat je een bay nodig hebt om jouw lijn door te zetten?

  Zijn de mensen zo makkelijk beledigt?
 • @san5324

  *bae… X-D

  Maar ja, mensen zijn voortaan inderdaad zo gemakkelijk beledigd. Te triest voor woorden dit…
 • @Piet S.

  Crap ik bedoelde dus baby… En ja das das echt te sneu voor woorden
 • @san5324

  Iedereen voelt zich tegenwoordig direct aangevallen. Vandaar dat hele pc gebeuren…

  Triest, triest, triest.
 • @Piet S.
  Ik voel me aangevallen door jouw reactie, want je gebruikt de term "iedereen". Belachelijk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren