1. Spotify dit jaar vaker gebruikt vanaf een console

Spotify dit jaar vaker gebruikt vanaf een console

55 procent gestegen

De streamingdienst voor muziek Spotify is dit jaar veel vaker gebruikt vanaf een console dan in eerdere jaren. Dat blijkt uit statistieken van Spotify zelf.

Er is in 2020 bijna 55 procent vaker vanaf een console gestreamd dan vorig jaar. Zowel Xbox als PlayStation zijn daarbij meegeteld. Over het algemeen wordt er sowieso meer vanuit huis gestreamd, wat mogelijk wordt veroorzaakt door de wereldwijde pandemie.

Verder onthult Spotify welke gamesoundtracks het dit afgelopen jaar goed hebben gedaan. Bovenaan staat 'Minecraft - Volume Beta', gevolgd door de soundtracks van Doom en Death Stranding.

Over de soundtrack van Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 weet Spotify ook nog een leuk nieuwtje te melden. Na de release van de remaster, waarin veel bekende nummers te horen zijn, schoot het luisteraandeel van de soundtrack met 316 procent omhoog.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren