1. De 'laatste' trailer van Final Fantasy 7 Remake

De 'laatste' trailer van Final Fantasy 7 Remake

Game komt officieel op 10 april uit

Square heeft nog één laatste trailer van Final Fantasy 7 Remake uitgebracht, voordat de game uitkomt.

Final Fantasy 7 Remake moet op 10 april verschijnen voor PlayStation 4, maar het coronavirus maakt de release enigszins verwarrend. Square Enix liet eerder weten dat sommige landen de fysieke versie van het spel mogelijk eerder ontvangen, om ze de release in fases te laten verlopen.

De remake beslaat alleen het eerste deel van de oorspronkelijke game, en spelers bezoeken in dit eerste deel alleen Midgar. Het is nog niet bekend hoeveel volgende delen er verschijnen of wanneer ze uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • kreeg zojuist bericht dat hij vandaag binnenkomt :)
 • Ik vind dat een 'part 1' eigenlijk wel vereist is om in de titel van deze game te verschijnen. Persoonlijk vind ik nogal misleidend voor mensen die zich niet inlezen in games en dit in huis halen omdat het er 'cool' uit ziet, of uit nostalgische waarde. Want gaat dit trouwens de volledige 60 euro bedragen? Het zal namelijk best dat je met dit deel waar voor je geld krijgt, maar ik ben een beetje bang dat dit een remaster-trend kan gaan zetten. 'Is mijn game te lang? Oké we breken hem op bij een remaster, extra cash'.
  Ik vind dit niet helemaal eerlijk, want de game werd destijds ook niet in meerdere delen gespleten. Want wees eerlijk ; zou jij een Remaster van Skyrim, Golden Sun of The Witcher 3 kopen als je maar een deel van de totale game zou ontvangen? Dus in The Witcher alleen Velen, Novigrad en White Orchard? En in Skyrim alleen White Run en The Reach?

  Ik heb geen idee van de inhoud van deze FF, en ook niet of ik dus goede vergelijkingen maak, maar wat wel correct in mijn vergelijking is, is dat je 60 euro betaald voor een deel van een totale game. En helemaal lekker zit mij dat niet. Vooral omdat ze er niet mee te koop lopen, en veel mensen dus waarschijnlijk denken de volledige game uit hun jeugd aan te schaffen. 60 euro is veel geld mensen.

  En nee, je hoeft het niet te kopen, maar toch vind ik dit jammer. Kan mij bijna niet voorstellen dat ik hier alleen in ben.
 • @benjaminben

  Geheel met je eens. Was eerst wel redelijk enthousiast voor deze titel, het is toch een klassieker die ik nog nooit gespeeld heb, maar dit is voor mij wel de reden om het niet te gaan halen. Dan koop ik wel lekker de remaster voor een tientje.

  Ik heb ook geen idee hoeveel % dit ongeveer van de gehele game, maar als het uiteindelijk misschien wel 3 of 4 delen worden dan vind ik dat toch wel een flinke prijs voor 1 game.

  En inderdaad ook apart dat de game gewoon wordt gemarked als FF7, het is dat ik het game nieuws een beetje volg maar anders was ik er ook gewoon in getuind.
 • @benjaminben
  Verwacht wordt dat je zo'n 60 uur bezig bent per deel. Dat is toch (meer) dan een volwaardige game tegenwoordig?
 • @benjaminben

  volgens mij sla je de plank mis ik heb deze game al in de jaren negentig gespeeld op mijn ps1 dit waren toen 4 cds nu hebben ze de game anders in elkaar gestoken
  vroeger moest je random vechten en nu zie je je vijand op een afstand ik denk dat dit programaties toch iets moeilijker inelkaar zit.neem van mij aan als je een rpg liefhebber bent moet je deze hebben gespeeld alleen al het verhaal is zo rete vet en dan heb ik het n0g niet gehad over 2 zeeeer moelijke bossfights die je later in de game tegen komt (kosten mij toendertijd meer dan 1 uur om te verslaan dan wel teverstaan 1 boss)
 • @djodjo Ben met Hollow Knight bezig, maar een uur over een boss is echt niet zo speciaal haha… En zo zijn er nog vele andere games. Niet dat het geen goede game is natuurlijk :)
 • @djodjo
  Maar als dit 3 delen worden, zou 180 euro dan terecht zijn voor een remaster van een oude game? Ondanks de uren die je erin steekt?
 • @blue_blade_3

  Remaster? Sinds wanneer is dit een remaster ? ;)


  Maar uhm… Dit word een remake van een hoger kaliber dan van de resident evil remakes. ( althans na de demo gespeeld te hebben is dat mijn conclusie)
 • @Meta_coola
  Remaster of remake lekker belangrijk. Het is een oude game die opnieuw wordt uitgegeven. Maar ik vind dat Benjaminben heel netjes heeft verwoord waarom ook ik met jou geen discussie ga voeren.
 • @blue_blade_3

  Uhm ja want ik kan mij herinneren dat zowel hier op inside gamer als gamer.nl mensen bijna hondsdol worden als de redactie praat over een remake terwijl het een remaster is of vice versa.


  En uhm ik ben wel degelijk een persoon waar een discussie mee voeren nut heeft.
 • @Meta_coola

  klopt, dat ben je ook. Maar niet als het aankomt op AC, DBZ, FF etc. Jij geniet zo van die franchises dat je positieve mening echt rotsvast is. Alsof je de 'wie is beter Feyenoord of Ajax' discussie aangaat met een fan van één van beide elftallen = onbegonnen werk, je weet namelijk het antwoord al.

  Maar buitenom die onderwerpen valt er met jou prima te discussiëren Meta. Je blijft naar mij toe in ieder geval altijd respectvol, dus dat is tof.
 • @benjaminben

  Zolang men respectvol tegen over mij is zal ik ten alle tijden respectvol terug blijven. Pas zodra er tegen mij disrespectvol word gedaan gooi ik m'n respect volledig overboord. Dus jij hoeft niet "bang" te zijn dat ik respectloos tegen jou ga doen, omdat jij iemand bent die niet zo snel respectloos is tijdens discussies. ;)
 • @Benjaminben: Wel een belangrijk verschil; dit is een remake en geen remaster. Volledig opnieuw van de grond opgebouwd en dus niet opgepoetst. Overigens ben ik het wel met je eens betreffende een 'part 1' in de titel.
 • @StefanKock

  Zo mee eens. Dit is een remake van een heel ander kaliber en niveau. Dat er heel veel extra content in gezet is ( en nee dit is verre van kom laten we de game opbreken in drie delen zodat we meer geld kunnen verdienen), en dit eerste deel gameplay wise ( niet cutscene wise) net zolang gaat duren als een main line Final Fantasy game moet imho zwaar mee tellen in de reviews van deze game.
 • @Meta_coola

  Met jou kan ik deze discussie helaas ook niet voeren. Als het gaat om AC, FF of DBZ dan heb jij nou eenmaal altijd de neiging alleen het positieve te zien in voordeel van de franchise. En dat is verder prima, maar ik kan beter proberen jou te overtuigen dat blauw groen is, dan dat ik je ook maar iets negatiefs over bovenstaande onderwerpen kan laten zeggen.

  Niks ten nadele van jou, maar dit is wel een beetje hoe het altijd gaat Meta. En prima dat jij hier dan 60 euro voor betaalt, moet je ook gewoon doen als jij dit bedrag gerechtvaardigd vind. Ik wacht wel tot de PS5 lang en breed uit is en het laatste deel binnen deze remake-serie verschijnt. Dan komt er vanzelf een pakket met alle delen die ik dan wel op de kop tik.

  Want stel er komen 3 delen uit, dan kost je deze remake gewoon € 180! Sorry, maar dan mag de game extra content, een grondig nieuwe laklaag en wellicht wat extra verhaallijn hebben = het is en blijft ontzettend veel geld.

  Mochten ze ooit Zelda MM van een dergelijke remake voorzien, dan betaal ik liever 60 euro voor de oorspronkelijke game in een nieuw jasje met dito gameplay zonder extra content, dan dat ze de game opbreken in 4 delen (per dungeon een deel) hier extra content aan toevoegen en ik dus per deel € 60 betaal.

  Maar nogmaals (ook aan de rest) dit is mijn mening, maak je er dus niet te veel zorgen om ;)
 • @benjaminben
  Ik ben het met je eens Benjaminben. 180 euro voor een oude game die volledig vernieuwd is (want zo zie ik het ook) is teveel geld.
 • @benjaminben Mee eens, ook de reden dat ik hem niet ga kopen, wie weet ooit een bundel met alle delen maar dat kan nog wel wat jaartjes duren
 • @StefanKock

  Sorry, bedoelde ook remake. Zie dat ik het verkeerde woord gebruikt heb. Maar dan nog zijn er genoeg RPG's voor 60 euro die volledig zijn en waar je het dubbele aan uren in zou kunnen pompen. Daarnaast moeten die RPG's ook qua inhoud helemaal opnieuw geschreven en vormgegeven worden, deze ff is het herhalen van eerder gemaakt werk met toevoegingen. Dus in dat opzicht zijn die 'nieuwe' RPG's waar je dus nog meer uur in kwijt kunt eerder gerechtigd om hun games in delen uit te brengen dan deze FF.

  Maar je hebt gelijk, 60 uur is veel speeltijd, maar dit verantwoord alsnog niet de keuze om de game dan zo maar op te breken en daar de volle pond voor te laten betalen. Daarnaast is en blijft het een JRPG, dus is deze 60 uur echt pure gameplay? Of gaat er lekker veel gegrind moeten worden om deze speeltijd op te vullen?
 • @benjaminben Geen sorry nodig. Ik denk dat je het niet 'puur' moet zien als de game opbreken in meerdere delen. De indruk die gewekt wordt is dat elk 'deel' een deel van de originele game bevat, maar dan veel uitgebreider en met toevoeging van relevante zaken als nieuwe personages, verhaal e.d. Het is nog even afwachten op de reviews, maar ik heb het gevoel dat elk deel een redelijk afgerond verhaal en/of ervaring gaat bieden. Ze zijn hier ook al 5 jaar mee bezig (de aankondiging was de E3 2015). Ik ga er eigenlijk van uit dat ze al veel verder zijn dan alleen dit 'deel', want nog 10 jaar moeten wachten op de afsluiting van deze remake zou niet best zijn. Ik denk overigens ook dat FF15 een goed antwoord geeft op je laatste vraag.
 • @StefanKock

  Laten wij hopen dat je gelijk krijgt ;) desalniettemin wacht ik af (zoals ik heel vaak doe, scheelt zoveel geld en de ervaring wordt er niet minder om) tot alle delen uit zijn en er een betaalbaar totaalpakket van gemaakt wordt.

  Wel tof hoe hier gereageerd wordt trouwens, ik had het idee wellicht respectloos op de man gespeeld te gaan worden (gezien de populariteit van de game), gelukkig zwerft hier dus degelijk en prima volk rond ;) dank daarvoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren