1. Square Enix sluit Switch-remake van Dragon Quest 9 niet uit

Square Enix sluit Switch-remake van Dragon Quest 9 niet uit

Al is er nog niets bevestigd

Square Enix ziet het als een mogelijkheid om een Switch-remake van Dragon Quest 9 te ontwikkelen.

Gisteren werd er een livestream gehouden om het tienjarige jubileum van Nintendo DS-game Dragon Quest 9: Sentinels of the Starry Skies te vieren. Tijdens de stream waren onder andere producent Yu Miyake, Dragon Quest-bedenker Yuji Horii en Level 5-CEO Akihiro Hino aanwezig. Level 5 is de ontwikkelaar van de originele Dragon Quest 9.

Gedurende de stream werd er over een remake gesproken. De ontwikkelaars vroegen het aanwezige publiek op welke console men het liefst de remake zou zien, waarop de meeste aanwezigen Switch antwoordden. Daarop besloten de ontwikkelaars te praten over hoe de online elementen van de game geïmplementeerd zouden worden in een Switch-versie en hoe de game zowel de oude graphics als vernieuwde graphics zou bevatten, vergelijkbaar met de aankomende Switch-release van Dragon Quest 11.

Square Enix en Level 5 hebben de remake dus niet officieel aangekondigd, maar er werd wel uitvoerig over gepraat. Tot een eventuele aankondiging mogelijk gedaan wordt, kunnen fans van de Japanse rpg-reeks uitkijken naar Dragon Quest 11 S, dat op 27 september op de Switch verschijnt. Dragon Quest Builders 2 is nu verkrijgbaar op PlayStation 4 en Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dan heb ik liever 5 of 8.
  • de titel van het bericht klopt niet echt. DQ 11 is toch de nieuwste uit de serie of niet?
  • @LiquidR Klopt inderdaad. Was ook al verbaasd, maar het gaat om deel 9. @redactie, titel moet dus worden aangepast.
  • @LiquidR Brainfart! Excuses, aangepast.
  • @MichelMusters Geeft niet. Dit kan de beste overkomen.
  • Vond het verhaal van 9 juist enorm simpel en kort in vergelijking met eerdere delen. Een goede game, maar niet degene waarvan ik een remake wil

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren