1. Square Enix bevestigt open spelwereld voor Project Athia

Square Enix bevestigt open spelwereld voor Project Athia

Game komt naar PlayStation 5 en pc

Het pas onthulde Project Athia krijgt een open spelwereld.

Square Enix-directeur Yosuke Matsuda deed deze details uit de doeken in een interview met Toyo Keizai. "Spelers zijn vrij om een open wereld te verkennen. De PS5 gebruikt ray tracing en heeft sterk verbeterde graphics, alsof het spel op een pc draait. Daarmee kunnen we echt een prachtige game ontwikkelen."

In het interview laat Matsuda ook weten dat Square Enix de situatie rondom het coronavirus heeft aangegrepen om de groepen fans van zijn games te verbinden, alsof het om sociale netwerken gaat. Zo hebben Japanse spelers van Dragon Quest 10 en Final Fantasy 14 Hanami-evenementen georganiseerd in de game, in plaats van in het echt. Ook liet het bedrijf weten dat Final Fantasy 7 Remake het in Europa opvallend goed heeft gedaan, ondanks de pandemie.

De actie-rpg Project Athia werd tijdens de PlayStation 5-onthulling voor het eerst getoond. Het spel draait om een vrouwelijk hoofdpersonage die haar omgeving kan beïnvloeden en dat kan toepassen in gevechten. Het spel wordt ontwikkeld door Luminous Productions, een Square Enix-studio bestaande uit ontwikkelaars van Final Fantasy 15, en moet naar PlayStation 5 en pc komen. Hieronder is de onthullingstrailer nog eens te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren