1. Square Enix sluit financiële jaar waarschijnlijk toch af met winst

Square Enix sluit financiële jaar waarschijnlijk toch af met winst

Ondanks recente verliezen

Square Enix sluit het huidige financiële jaar, dat eindigt op 31 maart 2021, waarschijnlijk af met winst. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf. (Via Games Industry)

In de eerste negen maanden van het financiële jaar steeg de omzet naar zo'n 2 miljard euro, 37 procent meer ten opzichte van het jaar ervoor. De winst steeg 48 procent, naar zo'n 308 miljoen euro. 

Opvallend is dat de verkoop van Square Enix' 'HD-games' voor consoles en pc  in oktober tot en met december met 124 procent steeg, maar in die periode een verlies van zo'n 48 miljoen dollar draaide. Eerder gaf Square Enix aan dat de verkoop van Marvel's Avengers, dat in september verscheen, tegenviel. 

Volgens Square Enix worden die verliezen echter gecompenseerd door het succesvolle eerste financiële kwartaal (maart tot en met mei 2020), waarin Final Fantasy 7 Remake lanceerde. 

Volgens het bedrijf trekken de cijfers richting het einde van het financiële jaar weer bij, met een voorspelde 12,7 procent toename n winst ten opzichte van het voorgaande financiële jaar.

Square Enix

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren