1. Square Enix wil volledige game-bibliotheek digitaliseren

Square Enix wil volledige game-bibliotheek digitaliseren

Maar kunnen sommige gamecodes niet meer vinden

Square Enix is van plan om hun volledige bibliotheek aan games te digitaliseren. Ze zijn alleen sommige gamecodes kwijt.

President en CEO van Square Enix, Yosuke Matsuda, bevestigt dat hij gehoord heeft dat er een grote vraag is naar het digitaliseren van hun games. Volgens Matsuda is Square Enix op verschillende manieren bezig om dit mogelijk te maken. “We hebben bijvoorbeeld een project lopen voor het porten van NES-games. We zijn druk met het beschikbaar maken van deze games voor meerdere platformen. Uiteindelijk zien we dit graag in de vorm van een abonnement of streamingdienst”, aldus Matsuda.

Square Enix

Volgens Matsuda doen andere uitgevers hetzelfde. “Iedereen gaat de kant van streamingdiensten en abonnementen op, dus we willen proactief zijn en deze opties overwegen. We weten nog niet in welke vorm het gaat gebeuren, maar we willen het wel mogelijk maken om onze volledige catalogus te gebruiken”, zegt Matsuda.

Dit gaat alleen niet van een leien dakje. “Ik schaam me dat ik het toe moet geven, maar we zijn de codes van sommige games kwijt. Vooral de oudere games. Soms vragen mensen waarom we een game nog niet hebben uitgebracht en dat is dan simpelweg, omdat we hem niet meer kunnen vinden”, zegt Matsuda. Om welke games het precies gaat wil Matsuda niet delen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Iedere uitgever een eigen dienst zou een rampscenario zijn. Prima als ze dat doen, maar ik hoop dat ze net als Microsoft kijken naar het aanbieden van games via verschillende diensten.
 • @CerandoX.nl

  Neh, is geen problerm. Ten eerste is het een extra optie, geen pure noodzaak of limitatie. Daarbij boeit het voor de meeste studios niet omdat hun bibliotheek niet toereikend genoeg is om een eigen streamingdienst te verkopen. Alleen giganten als Namco, Square, Capcom e.d. hebben genoeg games om een abonnement te rechtvaardigen. En toegang tot Square-Enix' volledige game bibilotheek zou ik zonder nadenken een abonnement op nemen <3
 • @Fukushu
  Nu nog niet nee, pas als ze dit exclusief gaan doen en je meerdere abbo’s moet hebben wel.
 • @CerandoX.nl

  Eens, maar daar is geen sprake van. "Ja, maar als…."
 • Lijkt mij beter als de Grote Japanse Third parties samen een dienst opzetten dan ieder voor zich.
  Capcom, Bandai Namco, Square Enix, SEGA en vooruit…Konami…samen is wel een stuk handiger en ja, interessanter voor de consument.
  Zelf neem ik geen abonnementen, ik heb de games veel liever in bezit. En zeker games van Square Enix, Capcom, SEGA en soms Konami speel ik graag opnieuw.
  Maar Konami maakt geen AAA games meer behalve PES, want Konami is tegenwoordig verslaafd aan de harddrugs mobile games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren