1. Stadia Connect: het belangrijkste nieuws

Stadia Connect: het belangrijkste nieuws

Nieuwe exclusieve game en nieuwe third party-titels

Google onthulde vandaag nieuwe games voor Stadia. Lees hieronder het belangrijkste nieuws.

Outcasters

Gears Tactics-ontwikkelaar Splash Damage komt met de exclusieve game Outcasters. De multiplayergame zet teams van acht spelers tegenover elkaar in kleurrijke arena's. Een releasedatum is nog niet bekend.

Orcs Must Die! 3 nu beschikbaar

Orcs Must Die! 3 is nu exclusief beschikbaar op Google Stadia en gratis voor Stadia Pro-bezitters. Onderstaande trailer toont War Scenario's, waarin spelers samen met vrienden tegen grote orclegers vechten.

Meer ontwikkelaars werken aan Stadia-exclusives

Verschillende ontwikkelaars werken aan meer exclusieve games voor Google Stadia. Onder andere Rock Band-maker Harmonix, Submerged-ontwikkelaar Uppercut Games en Until Dawn-studio Supermassive Games werken aan nieuwe titels.

Super Bomberman R Online

Konami brengt de nieuwe game Super Bomberman R Online als tijdelijke exclusive naar Stadia. In de battle royale-game nemen 64 spelers het tegen elkaar op tot de laatste speler overblijft. De game bevat verschillende personages uit de franchise en belooft aanvullende modi te bieden. Ook is Crowd Play bij lancering beschikbaar, waarmee kijkers van streams direct mee kunnen doen op YouTube. Battle Royale Super Bomberman R Online verschijnt deze herfst.

One Hand Clapping

Een andere tijdelijke exclusieve game is One Hand Clapping. In deze muzikale puzzelgame moeten spelers door hun headset zingen om puzzels op te lossen. De game is nu in early access beschikbaar op Google Stadia.

Dead By Daylight

In september verschijnt Dead By Daylight op Stadia. De game wordt uitgebracht met twee features: Crowd Play en Crowd Choice. Die laatste feature zorgt ervoor dat kijkers de game kunnen beïnvloeden door te stemmen. Denk aan of de streamer als Killer of Survivor speelt en welk personage ze besturen. Dead By Daylight ondersteunt cross-play en cross-progressie met Nintendo Switch en pc.

Hitman 3

Hitman 3 komt in januari 2021 ook naar Google Stadia, zo onthult onderstaande trailer. Verder komen beide Hitman-titels van IO Interactive op1 september naar het platform.

Outriders

Ook Outriders verschijnt dit najaar voor Google Stadia. De co-op shooter van People Can Fly verschijnt dit najaar ook voor PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One en pc.

Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice is vanaf dit najaar ook beschikbaar op Stadia, zo onthult een nieuwe trailer. De game verscheen vorig jaar voor Playstation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Beste showcase van dit jaar.
 • @CyberFl
  Wat is er zo goed aan?
 • @CerandoX.nl

  Cyberfl doet een Metaatje denk ik
 • @CerandoX.nl

  Niet veel haha.
 • Nog steeds een schijt console. Zijn er echt mensen die dit onding hebben..?
 • @Morgana
  Nee niemand heeft dit “ding”. Het is namelijk geen console, maar een service.
 • @Morgana

  Console? Lol. Ja ik maak er gebruik van. Ik kan rustig gamen op mijn laptop en gsm.
 • Ik vond het behoorlijk slecht, toen het afgelopen was dacht ik echt dat er nog een soort “One more thing” zou komen, een klapper ofzo om deze matige presentatie (van al beschikbare games en een paar nietszeggende tijdelijke exclusives) goed te maken.

  EA of Activision had er nu wel bij mogen komen…
 • Hele lege Stadia Connect. Niet heel slim voor een nieuwe service. Had op zn minst de EA games nog even besproken en natuurlijk Watch dogs en FC6. En als klap op de vuurpijl Cyberpunk incl raytracing. Al met al vind ik het een hele leuke service om erbij te hebben, wat nog verrassend goed werkt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren