1. Stadia is volgens Google 'springlevend'

Stadia is volgens Google 'springlevend'

Ondanks het stopzetten van interne gamesontwikkeling

Google claimt dat hun streamingplatform Google Stadia "springlevend" is.

Dat meldt Stadia-ontwikkelaar en marketinghoofd Nate Ahearn aan GamesIndustry.biz. "We zijn op weg om dit jaar meer dan honderd nieuwe games te lanceren op Stadia, en we blijven er voor zorgen dat Stadia een geweldige plek is om games te spelen op apparaten die je al in huis hebt staan."

Ahearn vervolgt: "Ik zou alle mensen die er niet in geloven willen zeggen dat ze moeten letten op hoe we onze woorden in daden omzetten, terwijl we het Stadia Makers-programma laten groeien en samenwerken met AAA-studio's als Capcom, EA, Square Enix, Ubisoft en anderen."

De afgelopen periode liep de reputatie van Google Stadia schade op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen. Zo is Jade Raymond - bekend van de eerste Assassin's Creed-games - vertrokken en heeft ze Haven Studios opgericht, wiens eerste, nog niet onthulde game wordt gefinancierd door Sony. 

Buiten de afgelopen maanden wordt Stadia sinds lancering in november 2019 sowieso wisselvallig ontvangen. Er heerst bij veel gamers twijfel over de streamingtechniek en de bijbehorende abonnementsservice, al is inmiddels wel een gratis abonnement beschikbaar.

Google Stadia

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren