1. Stadia kan later deze maand op Chromecast met Google TV gespeeld worden

Stadia kan later deze maand op Chromecast met Google TV gespeeld worden

De dienst komt ook naar andere apparaten

Het is vanaf 23 juni mogelijk om Stadia op Chromecast met Google TV te spelen.

Dat heeft Google aangekondigd. Ook andere Android TV-apparaten krijgen op dezelfde datum Stadia-ondersteuning. Het gaat om Hisense Android Smart-televisies (U7G, U8G en U9G), Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV Pro, Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Device, Philips 8215, 8505 en Oled 935/805 Series Android-televisies, Xiaomi MIBOX3 en MIBOX4.

De Stadia-app komt via de Play Store beschikbaar en ondersteunt logischerwijs ook de Stadia-controller en diverse bluetooth-controllers. Google waarschuwt dat niet alle Android TV-apparaten Stadia perfect zullen afspelen.

Via Google Stadia kunnen spelers via Chrome, Chromecast en smartphones games spelen zonder dat men daar speciale hardware voor nodig heeft of de games gedownload moeten worden. De afgelopen tijd liep de reputatie van Google Stadia schade op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen.

Google Stadia

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Denk dat stadia al voorbij gestreefd is door. Nvidia Geforce now en Xbox Xcloud. Deze server doen het beter en zijn veel meer games. Ook goed koper.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren