1. Stadia-regisseur: 'Streamers moeten betalen voor gebruik van games'

Stadia-regisseur: 'Streamers moeten betalen voor gebruik van games'

Google neemt afstand van uitspraak

Alex Hutchinson, creative director van Stadia Games en Entertainment Montreal, vindt dat contentmakers moeten betalen voor het streamen van games. Google heeft afstand genomen van de uitspraak.

'Streamers die zich druk maken over dat hun content wordt verwijderd omdat ze muziek gebruiken waar ze niet voor betalen zouden zich meer zorgen moeten maken over het feit dat ze gameplay streamen waar ze ook niet voor betalen', zegt Hutchinson op Twitter. 'Het is allemaal weg zodra uitgevers het gaan handhaven.

De echte waarheid is dat streamers ontwikkelaars zouden moeten betalen voor de games die ze streamen. Ze zouden een licentie moeten kopen zoals in elke echte industrie en betalen voor de content die ze gebruiken.'

De tweets veroorzaakten veel ophef op Twitter onder contentmakers, media een uitgevers. Een woordvoerder van Google zegt in een conversatie met website 9to5google dat Hutchinsons tweets 'niet die van Google Stadia representeren.'

Ook Ryan Wyatt, hoofd van YouTube Gaming bij Google, meldt dat uitgevers een streamers een 'prachtige symbiotische relatie hebben'.

Alex Hutchinson was eerder regisseur van Assassin's Creed 3, Far Cry 4 en Journey to the Savage Planet. De ontwikkelaar van die laatste game, Typhoon Studios, werd in 2017 gekocht door Google.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wel de harde waarheid. Als streamer verdien je geld aan game content. Twitch en andere services ook. Zou dan een gedeelte ook niet naar de ontwikkelaars moeten?
  • @Pinda NL Ligt er aan hoe je het bekijkt. Gamesales gaan natuurlijk ook omhoog als mensen games streamen, recent voorbeeld is natuurlijk Among Us. Het is ook gewoon reclame voor games.
  • @Pinda NL zeker en vast niet… Die streamers maken gratis reclame voor die games ..
  • Deze man heeft een klap van de molenwiek gehad. Ik raad iedereen aan om even de video van YongYea te kijken over dit onderwerp. Streamers en influencers verkopen games voor je zo betalen ze zich terug. Neem een Among Us. In 2018 uitgekomen.. niemand speelde het. Tot een tijdje geleden een streamer de game begon te spelen en de boel ontplofte! Als streamers zouden moeten betalen voor een licentie laten ze jouw game mooi links liggen en gaan ze wel iets anders spelen. Succes met de verkoop van je game. Het verbaast me trouwens niet dat deze man in 'kamp Stadia' zit. Want qua marketingstrategieën kan het daar sowieso op veel fronten beter.
  • Aangezien hij de regisseur is van de grootste game flop van de afgelopen jaren moet ie gewoon zijn mond houden - niemand die dit serieus neemt :').
  • Zeer zeker waar .. als je flink verdient aan iemands game te streamen moet hij daar geld voor krijgen
  • Deze gast is niet helemaal lekker of zo ? Die streamers zorgen voor gratis promotie voor game devs en uitgevers en hun games. Daar moeten game bedrijven erg blij mee zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren