1. Star Citizen-ontwikkelaars halen mijlpaal met donaties

Star Citizen-ontwikkelaars halen mijlpaal met donaties

Méér dan tweehonderd miljoen dollar door crowdfunding

De ontwikkelaar van Star Citizen, Cloud Imperium Games, heeft meer dan tweehonderd miljoen dollar opgehaald dankzij donaties met een Kickstarter-project dat was gestart in 2012. Dit maakt het één van de succesvolste crowdfunding-projecten aller tijden. Star Citizen heeft nog geen officiële releasedatum, maar volgende updates worden in 2019 verwacht.
Star Citizen

Cloud Imperium Games heeft op dit moment meer dan 2.009.399 miljoen dollar opgebracht, dankzij meer dan 2.1 miljoen bijdragers om de pc-game te maken. Het geld wordt onder andere gebruikt om content toe te voegen aan patch-updates. Het Kickstarter-project begon in 2012 met het idee om een vervolg te maken op de Wing Commander-games. Toen het geld eenmaal begon te rollen, werd het plan uitgesteld. Onlangs kwam de alpha-versie 3.3.0 patch-versie uit waar spelers op dit moment mee bezig kunnen zijn om te spelen.

Tijdens een pers-presentatie van Cloud Imperium Games vertelt Chris Roberts zelf over elke patch release die ze uitbrengen en hoe ze de content blijven verbeteren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • 6 jaar geleden aan kickstarter meegedaan. Zou 2 jaar later uitkomen. Vervolgens is er een berg toegevoegd. En nu nog steeds een veredelde tech demo. Ik denk dat mijn kleinkinderen deze game in beta mogen spelen. Ja ben geïrriteerd. Heb liever dat ze de game eens af maken en dan wat gaan toevoegen met patches. Tevens alles wat die gozer zegt word als een soort van woord van de apostel gezien. "En hier een keutel" publiek "oooooh wat een mooie keutel"
  • @BrutalRage Alles rondom Crusader is de basis voor de rest van de stelsels. Wanneer ArcCorp en Microtech als planeten zijn gereleased, kunnen ze de andere stelsels zo uit hun tools poepen namelijk.

    Ze maken de game af en geven je toegang tot SC. Doordat wij toegang krijgen zullen ze patches moeten uitbrengen (duuh)…

    Misschien eerst even gaan verdiepen wat game development is?
  • Deze ontwikkelaar / game staat over 10 Jaar in de boeken als de game die crowdfunding omzeep heeft geholpen. Voor 200 miljoen kan je makkelijk 2 AAA games maken. Echt belangrijk, en duizenden euro's vragen voor een digitaal ship. Ik zou de vlag uithangen als het Amerikaans fiscaal hier onderzoek naar zou doen. Geld klopperij
  • @Dutchy_d

    Dat doen ze toch ook?….Star Citizen en Squadron 42 zijn 2 games namelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren