1. Star Wars: Knights of the Old Republic krijgt mogelijk film

Star Wars: Knights of the Old Republic krijgt mogelijk film

Het zou mogelijk om een trilogie gaan

Er komt mogelijk een film gebaseerd op de game Star Wars: Knights of the Old Republic uit.

Dat meldt BuzzFeed News. Volgens hen werkt Lucasfilm en in het bijzonder Laeta Kalogridis - de maker van Netflix-serie Altered Carbon - aan een script. Verder heeft Kalogridis aan het script van Shutter Island en Terminator Genisys gewerkt. De drie anonieme bronnen van BuzzFeed noemen het een "Kotor-trilogie". Meer details zijn er nog niet.

Star Wars: Knights of the Old Republic is een van de meest geprezen Star Wars-games. De rpg kwam in 2003 uit op Xbox en pc en is ontwikkeld door BioWare. Het spel speelt zich zo'n 4000 jaar voor de originele Star Wars-trilogie af.

Eind dit jaar komt The Rise of the Skywalker uit, de derde film in de nieuwe Star Wars-trilogie. Daarnaast werken David Benioff en D.B. Weiss, de showrunners van Game of Thrones, aan een aantal Star Wars-films, maar die zijn hoogstwaarschijnlijk niet gerelateerd aan het Knights of the Old Republic-project.

Knights of the Old Republic

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Yes please e. Kotor is awesome.
 • Had toch liever een nieuwe Kotor game gezien, maar dit is natuurlijk ook gaaf!
 • Ach, tot zover is de beste Disney Star Wars-film een spinoff dus dit is niet bij voorbaat hopeloos.
 • @Heer Mida
  Oprechte vraag; je bedoelt rogue one?
 • Alweer, dit nieuws is al een keer naar buiten gebracht.
 • @CerandoX.nl

  Yup, maar toen was het gerucht dat D&D het zouden maken.
 • De koe is nog niet leeg. Deel 7 was nog prima te pruimen, 8 daarentegen, kut. Hoe je de, misschien wel grootste IP in entertainment land, om zeep kan helpen.

  Snap wel dat ze die game of thrones schrijvers hebben gestrikt.

  *Spoilers*

  Die hebben de Night King en White Walkers heerlijk opgezet om uiteindelijk te eindigen in een anti climax van jewelste. Net als Snoke in deel 8. Marvel en Star Wars verkopen toch wel, of het nu goed of verreweg middelmatig is.
 • @JaJa_jr

  D&D werden allang al gehuurd voor dit project.
  Daarnaast hebben zij ook gewoon S1-S4 zo geweldig gemaakt. Mede omdat ze genoeg passie hadden toen, en minder geld kwijt waren aan de acteurs. S5-S8 was al gedoomd te mislukken vanaf het begin.

  En Star Wars is niet de grootste IP, dat is Marvel. Komt omdat Star Wars vooral aanslaat in de VS, en vrijwel niet in China. Daarnaast zijn de Marvel films in andere landen gemiddeld ook groter dan Star Wars.
 • @Ardyn

  Niet alles te serieus nemen. Ik weet het van de schrijvers, was flauw bedoeld. Maar melken en de IP om zeep helpen dat doen ze in mijn ogen zeker wel.
  Het zal stuivertje wisselen zijn tussen Marvel en Star Wars, maar laatst genoemde had na de eerste film een bijzondere status en wereldwijde volging. 4 mei bijvoorbeeld. De 2e trilogie deed al niet veel goed voor de franchise, maar Disney doet er nog een schepje bovenop. En zo begint Star Wars net als Marvel een beetje de Call Duty van de film industrie te worden. Sterk beginnen, daarna melken voor wat t waard is. En Star Wars begon heel sterk, nu wordt t geforceerd (flauw).
 • @JaJa_jr

  Game of Thrones spoilers!!!

  Ze hadden beter seizoen 8 gesplitst in 3 seizoenen. Knight King, Cersei vs Daenerys en dan de epiloog.

  In principe waren de hoofdpunten nog te doen. Game of Thrones is een anti-climax show. Maar de opbouw, de uitwerking en het gerush (time-traveling) verknalde alles.

  Een leger voor een muur zetten… alsjeblief zeg!
 • @Don Carpaccio

  We waren al meer dan gewaarschuwd toen die alles beschermende magische muur binnen 30 seconden kapot ging aan het einde van seizoen 7. Seizoen 8 was jammer genoeg bar en bar slecht. Het is helaas niet veel series gegeven goed te eindigen. Maar er komt geloof ik nog deze maand een Deadwood film, na jaren digitale hooivorken. Misschien ooit een redelijk einde voor game of thrones, dmv een reshoot en extra seizoenen.
 • @JaJa_jr

  Een aanrader:
  Chernobyl (HBO)

  Ben ik nu aan het zien. Geweldige serie!!!
 • @Don Carpaccio

  Ga ik proberen, danke.
 • Ik snap die haat jegens the last Jedi echt niet. Ik vond die film echt heerlijk

  Top 20 star wars films voor mij is na alle tot nu toe uitgekomen films toch echt wel als volgt

  01. Revenge of the Sith
  02. Return of the Jedi
  03. The Last Jedi
  04. The Empire Strikes Back
  05. Rogue One
  06. The Force Awakens
  07. Solo
  08. A New hope
  09. The Panthom Menace
  10. Attack of the Clones

  Ik heb er vertrouwen in dat D&D een geweldige Star Wars trilogie gaan neerzetten.
 • @Meta_coola

  Ik vind het vooral en matige film omdat er redelijk wat plotholes en gewoon rarigheden inzitten, heb jij hier geen problemen mee dan?

  Verder zie ik na de laatste 2/3 seizoenen van GoT ook geen enkele reden om aan te nemen dat D&D nu wel ff een geweldige Star Wars trilogie gaan neerzetten.
 • @Shuckles

  Nee ik zet een film op en zet m'n verstand op ver beneden nul en genieten.
 • @Meta_coola
  … Tja
 • Bij films ben ik gewoon minder kritisch dan bij games. Daarom speel ik ook alleen maar goede games.

  (ik kan btw wel kritisch zijn over films want bijvoorbeeld Godzilla 1998 a.k.a. De eerste Amerikaanse Godzilla film is kutter dan kut. Jezus frickin Christus hoe de fuck kun je zo'n slechte film creëren met zo'n iconisch personage als Godzilla. Zwaar terecht dat Toho zegt dat het monster in die film tegenwoordig als Zilla door het leven gaat want de God is inderdaad helemaal uit godzilla gehaald in die film.

  Maar ik zal mezelf ooit een keer martelen en deze zwaar kutte film kijken om er een review over te schrijven)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren