1. Stardew Valley wereldwijd meer dan tien milljoen keer verkocht

Stardew Valley wereldwijd meer dan tien milljoen keer verkocht

Groot succes voor de boerderijsimulatie

Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren van Stardew Valley verkocht.

Dat valt op het persgedeelte van de website van ontwikkelaar ConcernedApe te lezen. De studio heeft zijn verkoopcijfers niet groots aangekondigd, maar het nieuws stilletjes in de informatiepagina verwerkt.

Stardew Valley werd in 2016 gelanceerd op pc door Eric 'ConcernedApe' Barone. De game kwam daarna ook naar diverse andere systemen, waaronder Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Sindsdien zijn er ook diverse grote updates voor de game uitgebracht die veel meer opties aan het spel toevoegen.

Stardew Valley heeft veel weg van de oude Harvest Moon-games: ook hier onderhouden spelers een eigen boerderij en verbouwen ze gewassen. De pixelart-graphics zijn echter uniek. Daarbij barst het nabijgelegen dorpje ook van de interessante personages waar spelers kennis mee kunnen maken.

Eind vorig jaar werd door Elon Musk aangekondigd dat Stardew Valley ook speelbaar wordt in Tesla-wagens.

Stardew Valley

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • En gigantisch terecht. Wat een geweldige game die de moderne Harvest Moon een ren voor zijn geld geeft (tegenwoordig ogen deze games als Playstore spelletjes, maar dan wel spellen van 30+ Euro). Want SV heeft geen trage gameplay, geen stomme super cute animaties/grafisch design, geen omslachtige gameplay onderdelen en heel veel onderhoud en gratis toevoegingen. Heb er al honderden uren in zitten en ben nog lang niet klaar ;) Hoop ooit op een deel 2.
  • @benjaminben Je bent vast niet de enige!
  • En terecht misschien wel de beste van dit genre. Zit nu rond de 150 uur en ben nu ook op de Switch ermee begonnen, dus komen nog vele uren bij.
  • @DefenseForceNL Mijn zusje is er echt aan verslaafd! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, misschien toch maar gaan proberen!
  • Dit is een van de meest rustgevende games ooit. De soundtrack, de opvallende kleuren, het lage tempo. Het is heerlijk om dit te spelen.
  • Volledig verdiend, echt een geweldige game die ik nog regelmatig speel. Zeker nu de coop mode toe is gevoegd!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren